KOS TERMÉSZETES TÉGLAOLAJ 0,5L

KOS TERMÉSZETES TÉGLAOLAJ 0,5L

Miért érdemes kipróbálni a természetes téglaolajat?

  • Kiváló minőségű természetes növényi olajokból és fenyőgyantából készült
  • Kültéri és beltéri használatra is alkalmas
  • Alapozó és befejező kezelésre is alkalmas olaj mázatlan kerámiákhoz pl.: téglához, cottohoz, klinkerhez, betonhoz, padlás-téglához és egyéb ásványi felületekhez.
  • Mélyen beszívódik és elmélyíti a felület színét
  • 14 féle színezőpaszta elérhető hozzá, egyedi és keverhető pigmentekkel
  • Több kiszerelésben is elérhető: 0,5 l. 2,5 l. 10 l.
Státusz:
Raktáron
Válasszon kiszerelést:
4 020 Ft
db
db
Kedvencekhez
Részletek
Vélemények
Felhasználási útmutató
Részletek

Általános termékleírás

A K.O.S. Természetes téglaolaj kiváló minőségű növényi olajokból és fenyőgyantából készült, kültéri és beltéri használatra. Színtelen, alapozó és befejező kezelésre alkalmas olaj minden típusú téglához, mázatlan kerámiához, természetes kőburkolatokhoz. Mélyen beszívódik és elmélyíti a felület színét.

Felhasználási terület: Téglához, mázatlan kerámiához, terméskőhöz.

Összetétel: Természetes növényi olajok, zsírsavak és gyanták Oldószer: izoalifát Segédanyagok: ólom-és báriummentes szárítóadalék

Szín: színtelen

Tárolás: Jól lezárva, száraz, gyermekektől jól elzárt helyen. Hűvös és fagymentes helyen.

Eltarthatóság: Zárt állapotban, legalább 4 évig eltartható.

Kiszerelés: 0,5 l. 2,5 l. 10 l.

Kiadósság egy rétegben:

0,5 l.= 6-8 m2 

2,5 l. = 30-35 m2

10 l. = 120-140 m2

Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Felhasználási útmutató

Felhasználási útmutató

Az alapfelület nedvszívó képességétől függően az olajat 2-4 rétegben kell felvinni, a felület teljes telítődéséig. A rétegek között a száradási időt mindig tartsa be. A gondosan felhordott olajat pár percen belül, ha szükséges minden esetben alaposan oszlassa el.

Alkalmas alapfelületek: Kezeletlen vagy olajozott mázatlan kőburkolatok, tégla, stb..

Felületi kívánalmak: Az alapnak száraznak, por és zsírmentesnek kell lennie.

Felhasználás: A felület  tulajdonságainak és szívóképességének függvényében az első réteg felvitelénél nagyobb mennyiséget szívhat magába.

Száradási idő: 20 °C-on, közepes páratartalomnál 6-8 h múlva porszáraz, újrafesthető. Erősen átitatott alapok tovább megmunkálása 1-2 nap múlva.

Feldolgozás: Feldolgozási hőmérséklet legalább 8 °C. Kenéssel vagy merítéssel. Vékonyan és egyenletesen.

Hígítás: Feldolgozáskész, szükség esetén Hígítóval hígítsa.

Előkezelés: Cement és egyéb maradványokat a felületről pl.:savazással távolítsa el.

Feldolgozás: Vékonyan és egyenletesen hordja fel ecsettel, szórással. Az alapfelület nedvszívó képességétől függően az olajat 1-2 rétegben kell felvinni, amíg az felület telítődik. A rétegek között a száradási időt mindig tartsa be. A gondosan felhordott olajat pár percen belül minden esetben alaposan oszlassa el a felületen.

Felújítás: Az olajozott felületek felújítása, szinten tartása a tisztítást és a portalanítást követően egy újabb réteg olaj felhordásával történik. A felújítás, karbantartás szükségessége eltérő lehet, a felület típusától, a szerkezetek funkciójától és annak igénybevételétől, valamint az időjárásnak való kitettség mértékétől.

Ápolás és tisztítás: Ne használjon agresszív tisztítószereket.

Szerszámtisztítás: Használat után biopin Ecsettisztítóval.

Biztonsági figyelmeztetés: A biztonsági tudnivalókat a termékre vonatkozó biztonsági adatlap tartalmazza.

Általános figyelmeztetés: A természetes festékeknek jellegzetes illatuk van a felhasznált növényi olajok miatt. A felhasználás alatt biztosítsa a jó szellőzést. A száradó olajok bizonyos körülmények között öngyulladóak, ezért az olajjal átitatott rongyokat terítse ki száradni vagy áztassa vízbe. Használat esetén a fent leírtaknak megfelelően nem áll fenn az öngyulladás veszélye.

Hulladékkezelés: A festék vagy oldószermaradványokat ne juttassa a szennyvízbe, talajba. A beszáradt termékmaradványok a háztartási szeméttel elszállíthatóak. Az üres fémdobozt szelektíven a tegye megfelelő hulladéktárolóba.

Utasítások: A fafelületek kémiai és fizikai tulajdonságai eltérhetnek egymástól, ezért minden esetben végezzen próbakezelést és győződjön meg a tényleges végeredményről. A műszaki adatlapon feltüntetett utasítások és észrevételek több éves kutatás és gyakorlati felhasználás eredményein nyugszanak. Kizárólag tájékoztató jellegűek. A felhasználónak a terméket a felhasználás céljának megfelelően kell megítélnie annak alkalmasságára. A gyártó az anyagösszetétel megváltoztatásának jogát műszaki vagy környezetvédelmi szempontból fenntartja.