KOS TERMÉSZETES PIGMENT PASZTA 20 ML. - 14 szín

KOS TERMÉSZETES PIGMENT PASZTA 20 ML. - 14 szín
KOS TERMÉSZETES PIGMENT PASZTA 20 ML. - 14 szín
KOS TERMÉSZETES PIGMENT PASZTA 20 ML. - 14 szín
KOS TERMÉSZETES PIGMENT PASZTA 20 ML. - 14 szín

Miért érdemes kipróbálni a természetes pigmenteket?

  • 14 féle színváltozatban
  • A színek egymással keverhetőek
  • Kitűnő színező erő
  • Kültéri és beltéri használatra is alkalmas
  • 100% természetes összetevők: növényi olaj, nem mérgező, természetes ásványi pigmentek
  • Kiváló fafelületek olajban pácolására, olajok, viaszok, festékek, lakkok, falfestékek színezésére
Státusz:
Raktáron
Gyerekjátékra (DIN EN 71/3):
(DIN EN 71/3)
710 Ft
db
db
Kedvencekhez
Részletek
Vélemények
Felhasználási útmutató
Részletek

Általános termékleírás

Termékleírás: A K.O.S Természetes pigment egy kiváló minőségű ásványi pigment, amely kiváló fafelületek olajjal történő pácolására, falfestékek, olajfestékek, viaszok színezéséhez. Bel-, és kültérre egyaránt alkalmas. Mélyen beszívódó, hosszútávon tartós színezés érhető el. A pigment mélyen beszívódik. UV álló föld- és ásványi pigmentek.

Felhasználási terület: Nem vizes hígítású K.O.S, Biopin, Barend Palm termékekben tökéletesen oldódik.

Összetétel: növényi olaj, nem mérgező, természetes ásványi pigmentek.

Szín: angol vörös, antik, bükk, cseresznye, fehér, fekete, fenyő, mahagóni, mogyoró, paliszander, teak, tölgy, zöld, kék – a színek egymással is keverhetőek. A minták fenyőfára készültek, más fafajokon más pácképet kaphatunk.

Tárolás: Jól lezárva, száraz, gyermekektől jól elzárt helyen. Hűvös és fagymentes helyen.

Eltarthatóság: Zárt állapotban, legalább 4 évig eltartható.

Kiszerelés: 20 ml.

Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Felhasználási útmutató

Felhasználási útmutató

Alkalmas alapfelületek: Kezeletlen vagy olajozott fák.

Felületi kívánalmak: Az alapnak száraznak, por és zsírmentesnek kell lennie.

Feldolgozás: Feldolgozási hőmérséklet legalább 8 °C. A pigmenteket alaposan keverje el amíg teljesen homogén lesz az anyag.

Jól oldódik lakkban, olajban, viaszban, falfestékben. Töményen nem alkalmazható. Minden esetben végezzen próbakezelést. A színminta fél liter olajban 1 tubus azaz 20 ml pigment van feloldva és két rétegben van kikenve fenyő felületre. Más fafajoknál más pácképet mutat. Szárítóadalékot nem tartalmaz, ezért önmagában nem alkalmazható.

Keverési arány: Általában maximum 20 % színezék használható – ez azt jelenti, hogy egy 0,75 literes termékbe 6 db 20 ml-es K.O.S Természetes pigment rakható. A kültéri felületkezeléshez legalább 10-15%-os színezés szükséges. A színezett felületet nagy igénybevételnek kitett felületek esetében érdemes egy színtelen réteggel védeni. 

Ápolás és tisztítás: Ne használjon agresszív tisztítószereket.

Szerszámtisztítás: Használat után K.O.S Hígítóval.

Biztonsági figyelmeztetés: A biztonsági tudnivalókat a termékre vonatkozó biztonsági adatlap tartalmazza.

Általános figyelmeztetés: A természetes festékeknek jellegzetes illatuk van a felhasznált növényi olajok miatt. A felhasználás alatt biztosítsa a jó szellőzést. A száradó olajok bizonyos körülmények között öngyulladóak, ezért az olajjal átitatott rongyokat terítse ki száradni vagy áztassa vízbe. Használat esetén a fent leírtaknak megfelelően nem áll fenn az öngyulladás veszélye.

Hulladékkezelés: A festék vagy oldószermaradványokat ne juttassa a szennyvízbe, talajba. A beszáradt termékmaradványok a háztartási szeméttel elszállíthatóak. Az üres fémdobozt szelektíven a tegye megfelelő hulladéktárolóba.

Utasítások: A fafelületek kémiai és fizikai tulajdonságai eltérhetnek egymástól, ezért minden esetben végezzen próbakezelést és győződjön meg a tényleges végeredményről. A műszaki adatlapon feltüntetett utasítások és észrevételek több éves kutatás és gyakorlati felhasználás eredményein nyugszanak. Kizárólag tájékoztató jellegűek. A felhasználónak a terméket a felhasználás céljának megfelelően kell megítélnie annak alkalmasságára. A gyártó az anyagösszetétel megváltoztatásának jogát műszaki vagy környezetvédelmi szempontból fenntartja.