BIOPIN TEAK OLAJ

BIOPIN TEAK OLAJ

Miben jobb a Biopin teak olaj, mint más teak olajok?

  • Természetes alapanyagok
  • 2 az egyben ápolja és védi a felületet
  • Könnyű felújítani (felhasználóbarát)
  • Kiemeli a fa erezetét
  • Színezhető (14 színváltozat)
  • Rugalmas felületet biztosít (nem pereg le)
  • Alapozásra és befejező kezelésre is alkalmas
Minősítések

Kipárolgás: A+  

Bio-High-Tech-Product: Megújulónyersanyagból készült

Gyerek- és bababarát: Gyerekjátékra alkalmazható (DIN EN 71/3)

:
A+ KipárolgásBio-High-Tech-Product termékminősítésGyerekjátékra alkalmazható  (DIN EN 71/3)
Státusz:
Raktáron
4 690 Ft
db
db
Kedvencekhez
Részletek
Vélemények
Felhasználási útmutató
Részletek

Általános termékleírás

Ápoló és védő színtelen, speciális készítmény növényi nyersanyagokból. A fa erezetét, színét kiemeli. A felületnek enyhén selymes fényt kölcsönöz, amely víz- és szennytaszító.

Felhasználási terület: Különleges ápolásra, kezeletlen vagy olajozott keményfabútorok kezeléséhez (teak, paliszander, akác, stb.) de fenyőfélék kezeléséhez is alkalmas (borovi, lucfenyő, stb.) beltérben. Időjárásálló fákhoz mint a teak és az akác kültérben is alkalmazható.

Összetétel: Kötőanyag: növényi olajok és természetes gyanták. Oldószer: az Ön és környezete érdekében izoalifát. Természetes oldószerekről! Segédanyagok: ólom- és báriummentes szárítóadalék

Szín: színtelen

Tárolás: Száraz, gyermekektől jól elzárt helyen. Hűvös, száraz és fagymentes helyen.

Eltarthatóság: Zárt állapotban legalább 4 évig eltartható.

Kiszerelés: 0,5 l. 

Kiadósság egy rétegben:

0,5 l.= 6 m

Teak-öl

Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Felhasználási útmutató

Feldolgozási útmutató

Alkalmas alapfelületek: Fa.

Felületi kívánalmak: Az alapnak száraznak, por és zsírmentesnek, az ásványi alapoknak kémiailag semlegesnek kell lennie.

Felhasználás: 13-14 m2/liter egy rétegben. A felület tulajdonságainak és nedvszívóképességének függvényében. A fa bütüje és a parafa felület különösen az első réteg felvitelénél nagyobb mennyiséget szív magába.

Száradási idő: 20 °C közepes páratartalomnál 3-5 óra múlva száraz. Gyermekjátékra alkalmazható: EN 71/3 szabvány alapján

Feldolgozás: Ecsettel vagy egy nem szöszölődő ronggyal hordja fel. 8 °C alatt ne használja.

Hígítás: Feldolgozásra kész állapotú. Szükség esetén biopin Hígítóval hígítsa.

Előkezelés: A gyantagazdag és az olajos fákat (pl. teak) biopin Hígítóval dörzsölje át.

Alapozás: A teakolajat ecsettel 1-2-szer vékonyan egyenletesen kezelje. A nem beszívódott olajat 10 perc múlva egy félszáraz ecset segítségével oszlassa el, dolgozza be, majd hagyja száradni. Száradás után (3-5 óra) a felületet kevés olajjal, egy ecset segítségével vékonyan kenje át. 

Profitipp: Kezeletlen teak fát biopin Teakolajjal eressze be. Az olajat azonnal 240- es papírral rostirányban a fába csiszolja be. Utána az olajat felületen oszlassa el, dolgozza be és hagyja száradni. Száradás után a felületet kevés olajjal és ronggyal többször vékonyan húzza át, majd hagyja száradni.

Ápolás: Ne használjon agresszív tisztítószereket. A zsírfoltokat Hígítóval távolítsa el. A felület ápolásához hazsnáljon kevés biopin Teakolajat egy ronggyal vékonyan egyenletesen vigyen fel. Hagyja száradni. Szükség esetén még egy réteget vigyen fel.

Szerszámtisztítás: Használat után Hígítóval.

Általános figyelmeztetés: A természetes festékeknek jellegzetes illatuk van a felhasznált növényi olajok miatt. A felhasználás alatt biztosítsa a jó szellőzést. A száradó olajok bizonyos körülmények között öngyulladóak, ezért az olajjal átitatott rongyokat terítse ki száradni vagy áztassa vízbe. Használat esetén a fent leírtaknak megfelelően nem áll fenn az öngyulladás veszélye.

Hulladékkezelés: A festék vagy oldószermaradványokat ne juttassa a szennyvízbe, talajba. A beszáradt termékmaradványok a háztartási szeméttel elszállíthatóak. Az üres fémdobozt szelektíven tegye a megfelelő hulladéktárolóba.