LE TONKINOIS BIO IMPRESSION OLAJ - 2,5 L.

ÚJ
LE TONKINOIS BIO IMPRESSION OLAJ - 2,5 L.
Státusz:
Raktáron
Válasszon kiszerelést:
24 320 Ft
db
db
Kedvencekhez
Részletek
Adatok
Vélemények
Feldolgozási útmutató
Részletek

Általános termékleírás

Le Tonkinois lakkok előkezeléséhez nedvszívó aljzatokhoz vagy egyszerűen csak beltéri fa felületek alap és befejező kezeléséhez. Színtelen. A Le Tonkinois Bio Impression olaj egy természetes alapozó olaj fa impregnálására. Mélyen behatol a fába és megkeményedik. Beltérben ideális védelem a folyadékok, szennyeződések és kopás ellen. Kültéren tökéletes alapozó a Le Tonkinois Marine No.1 lakkal történő kezeléshez.

A fa kapillárisai a nagyon jó behatolási képesség miatt zártak, ami nagymértékben csökkenti a fa duzzadó mozgásait és minimalizálja a lakkozás sérülését. A Bio Impression minden favédő festéknek nagyon jó tapadást biztosít, és ott tartja a következő rétegek pigmentjeit a felületen. Ez optimális védelmet biztosít az UV-fény pusztító hatása ellen.

Alkalmazási területek: Minden nedvszívó és nem nedvszívó, mérettartó és nem méretstabil faanyagon talajérintkezéssel és anélkül, mint pl.

  • ablak
  • ajtók
  • garázskapuk
  • tetőszerkezetek
  • fa lambéria
  • kerítések
  • parketta
  • és minden fára beltérben

Szín: színtelen 

Tárolás: Száraz, gyermekektől jól elzárt helyen. Hűvös és fagymentes helyen.

Eltarthatóság: Zárt állapotban, legalább 5 évig eltartható.

Kiszerelés: 1,2 l., 2,5 l.

Kiadósság egy rétegben:

1,2 l. = 20 m2

2,5 l. = 50 m2

Adatok
Státusz
ÚJ    
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Feldolgozási útmutató

Feldolgozási útmutató

Alapozás: Kezeletlen fa, fa alapú anyagok, feltételesen parafára is. Óvatosan csiszolja meg az érdes fafelületeket. A fafelületnek por- és zsírmentesnek, tisztának, száraznak és fagymentesnek kell lennie (max. 15% nedvességtartalom).

Felhasználás: A termék feldolgozásra kész. Ne hígítsa. Vigye fel ecsettel vagy hengerrel. Ne dolgozzon fel 12 °C alatti hőmérsékleten. Használat előtt alaposan keverje fel. Az olajat bőségesen és egyenletesen vigye fel. Rövid várakozási idő után oszlassa el a felesleget az ecsettel vagy dörzsölje be egy szöszmentes ruhával. Különösen a parafa esetében fontos az egyenletes feldolgozás biztosítása. Az előkezeléshez 1x elegendő, a beltéri befejező kezelésekhez a fa nedvszívó képességétől függően 2 kezelést végezzen.

Kiadósság: 30-50 ml/m² rétegenként az alap felületi állapotától és nedvszívó képességétől függően, sima és gyalult/csiszolt felületekre számítva. A nedvszívó alapok magasabb fogyási értékeket eredményezhetnek az első rétegnél. 1 liter átlagosan kb. 20 m²-re elegendő.

Hígítás: Feldolgozáskész; szükség esetén Le Tonkinois Hígítóval hígítsa.

Száradási idő: 20°C-on és közepes páratartalom mellett 6-8 óra múlva száraz; várjon legalább 12 órát az átkenhetőségre. Alacsony hőmérséklet, magas páratartalom és alacsony légcsere késlelteti a száradást és elősegíti a szagképződést. A feldolgozás során gondoskodjon jó szellőzésről.

Szerszámtisztítás: Használat után a Le Tonkinois természetes ecsettiszítóval tisztitsa. 

Általános információk: A természetes festékeknek jellegzetes illatuk van. A felhasznált növényi olajok miatt. A felhasználás alatt biztosítsa a jó szellőzést. A száradó olajok bizonyos körülmények között öngyulladóak, ezért az olajjal átitatott rongyokat terítse ki száradni vagy áztassa vízbe. Használat esetén a fent leírtaknak megfelelően nem áll fenn az öngyulladás veszélye. A színezett felületek az első napokban még foghatnak.

Biztonsági intézkedések: A biztonsági tudnivalókat a termékre vonatkozó biztonsági adatlap tartalmazza.

Hulladékkezelés: A festék vagy oldószermaradványokat ne juttassa a szennyvízbe, talajba. A beszáradt termékmaradványok a háztartási szeméttel elszállíthatóak. Az üres fémdobozt szelektíven tegye a megfelelő hulladéktárolóba.