PUSKATUS FELÚJÍTÁS, VADÁSZ AJÁNDÉKCSOMAG

PUSKATUS FELÚJÍTÁS, VADÁSZ AJÁNDÉKCSOMAG

Miért érdemes a puskatus felújítás ajándékcsomagot választani? 

 

 • Teljes felújítás és ápolás csomag
 • Az egyetlen természetes alapanyagokból készült fegyvertusolaj
 • Kiváló minőségű növényi olajokból és fenyőgyantából készült
 • A viasz ápolja, nemesíti és karbantartja a puskatusokat, fegyver-, késmarkolatokat, egyéb fa használati tárgyakat
 • 14 féle színezőpaszta elérhető hozzá, egyedi és keverhető pigmentekkel
 • Mélyen beszívódik és elmélyíti a felület színét
 • Kezeli és ápolja a fát
 • Kemény és puhafákhoz is használható
 • Antiallergén (szagtalan)
 • Használat után is lélegzik a felület (légzésaktív)
 • Víztaszító, sima és selyemfényű felületet képez
Státusz:
Raktáron
8 080 Ft
db
db
Kedvencekhez
Részletek
Vélemények
Felhasználási útmutató
Videó
Részletek

Általános termékleírás

Puskatus felújítás ajándékcsomag tartalma:

K.O.S Természetes fegyvertusolaj kiváló minőségű növényi olajokból és fenyőgyantából készült, kültéri és beltéri használatra. Színtelen, alapozó és befejező kezelésre alkalmas olaj kemény és puhafákhoz. Mélyen beszívódik és elmélyíti a felület színét. A K.O.S Természetes fegyvertusolaj nem tartalmaz UV-védelem elleni pigmenteket, ezért kültéri felhasználáskor minden esetben színezze Természetes pigmenttel

K.O.S Fegyvertus viasz egy viaszkészítmény ápoló és felületkezelő szer. A természetes méhviasz és karnaubaviasz biztosítja a selymes felületet és a víz, a szennyeződés és a kiszáradás elleni védelmet.

Felhasználási terület: Fegyvertusok, késmarkolatok, a legkülönbözőbb fa használati tárgyak kezelésére, ápolására. Valamint a fegyvertus viasz kitűnően alkalmas többek bőrcipők, bőrszerelvények, fedett bőrfelületek ápolására is. 

⇒ Kattintson és nézze meg videós útmutatónkat!

Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Felhasználási útmutató

Felhasználási útmutató

Felületi kívánalmak: Az alapnak száraznak, por és zsírmentesnek kell lennie.

Felhasználás: 70-80 ml/m2 rétegenként. A fa felületi tulajdonságainak és szívóképességének függvényében. A fa bütüje különösen az első réteg felvitelénél nagyobb mennyiséget szív magába.

Száradási idő: 20 °C-on, közepes páratartalomnál 6-8 h múlva porszáraz, újrafesthető. Erősen átitatott alapok tovább megmunkálása 1-2 nap múlva.

Feldolgozás: Feldolgozási hőmérséklet legalább 8 °C. Kenéssel vagy merítéssel. Vékonyan és egyenletesen.

Hígítás: Feldolgozáskész, szükség esetén K.O.S Hígítóval hígítsa.

Előkezelés: A gyantagazdag és trópusi fákat K.O.S Hígítóval dörzsölje át.

Feldolgozás/ olajozás: Vékonyan és egyenletesen hordja fel ecsettel az olajat, szórással, vagy mártással. Az alapfelület nedvszívó képességétől függően az olajat 2-4 rétegben kell felvinni, amíg a felület teljesen telítődik. A rétegek között a száradási időt mindig tartsa be. A gondosan felhordott olajat pár percen belül minden esetben alaposan oszlassa el a felületen.  Ha a felületünk egyéb más olajjal (pl.: fegyverolaj) szennyeződött felületet akár többször is mossuk át hígítóval, hogy a fegyvertusolaj be tudjon szívódni a felületbe. A rétegek közötti csiszoláshoz használjunk dörzsilapot.

Viaszolás: A Fegyvertus viaszt puha ruhával vékonyan és egyenletesen kell felvinni, a száradást követően ruhával vagy kefével felfényesíteni (polírozni).  A teljes száradást követően a folyamatot megismételhetjük, de minden esetben csak vékony egyenletes réteget vigyünk fel. A viasszal kezelt felületre kerülő folyadékot ne hagyjuk rászáradni, mihamarabb töröljük le.

Befejező kezelés: Selymesen csillogó felület eléréséhez száradás után polirozókefével vagy egy nem szöszö-lődő, színét nem eresztő ronggyal a felületet átpolírozni.

Felújítás: Az olajozott felületek felújítása, szinten tartása a tisztítást és a portalanítást követően egy újabb réteg olaj felhordásával történik. A felújítás, karbantartás szükségessége eltérő lehet  a fafajtól, a szerkezetek funkciójától és annak igénybevételétől, valamint az időjárásnak való kitettség mértékétől. 

Ápolás és tisztítás: Ne használjon agresszív tisztítószereket.

Szerszámtisztítás: Használat után K.O.S Hígítóval.

Biztonsági figyelmeztetés: A biztonsági tudnivalókat a termékre vonatkozó biztonsági adatlap tartalmazza.

Általános figyelmeztetés: A természetes festékeknek jellegzetes illatuk van a felhasznált növényi olajok miatt. A felhasználás alatt biztosítsa a jó szellőzést. A száradó olajok bizonyos körülmények között öngyulladóak, ezért az olajjal átitatott rongyokat terítse ki száradni vagy áztassa vízbe. Használat esetén a fent leírtaknak megfelelően nem áll fenn az öngyulladás veszélye.

Hulladékkezelés: A festék vagy oldószermaradványokat ne juttassa a szennyvízbe, talajba. A beszáradt termékmaradványok a háztartási szeméttel elszállíthatóak. Az üres fémdobozt szelektíven a tegye megfelelő hulladéktárolóba.

Videó