KOS TERMÉSZETES FEGYVERTUS VIASZ 0,15 l.

KOS TERMÉSZETES FEGYVERTUS VIASZ 0,15 l.

Miben jobb a KOS Természetes Fegyvertus viasz, mint más fegyvertus viasz?

  • Ápolja, nemesíti és karbantartja a puskatusokat, fegyver-, késmarkolatokat, egyéb fa használati tárgyakat
  • Védelmet nyújt a szennyeződés és a kiszáradás ellen
  • Felhasználható bőrcipők, bőrszerelvények, fedett bőrfelületek ápolására is
  • Antiallergén (szagtalan)
  • Használat után is lélegzik a felület (légzésaktív)
  • Víztaszító, sima és selyemfényű felületet képez
  • Szinte korlátlan ideig eltárolható
Státusz:
Raktáron
3 340 Ft
db
db
Kedvencekhez
Részletek
Vélemények
Felhasználási útmutató
Részletek

Általános termékleírás

A K.O.S Fegyvertus viasz egy viaszkészítmény ápoló és felületkezelő szer. A természetes méhviasz és karnaubaviasz biztosítja a selymes felületet és a víz, a szennyeződés és a kiszáradás elleni védelmet.

Felhasználási terület: Olajozott, viaszolt, pácolt, lakkozott felületekhez, puskatusok, fegyver-,  késmarkolatok, egyéb fa használati tárgyak ápolására, nemesítésére, karbantartására. Kitűnően alkalmas többek között bőrcipők, bőrszerelvények, fedett bőrfelületek ápolására is.

Összetétel: Kötőanyag: méhviasz, karnaubaviasz. Oldószer: izoalifát.

Szín: Színtelen

Tárolás: Száraz, gyermekektől jól elzárt helyen. Hűvös, száraz és fagymentes helyen.

Eltarthatóság: Szinte korlátlan ideig eltartható. Az idővel esetlegesen kialakuló elszíneződés nem jelent minőségromlást. A beszáradt viaszt vízfürdőben felmelegítve és K.O.S. hígító óvatos adagolásával újra krémszerűvé lehet tenni. (Vigyázat ! a művelethez nyílt lángot ne használjunk.)

Kiszerelés: 250 ml

⇒ Kattintson és nézze meg videós útmutatónkat!

Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Felhasználási útmutató

Felhasználási útmutató

Alkalmas alapfelületek: Fa, parafa, mázatlan kerámia (járófelületre nem jó) és bőr.

Felületi kívánalmak: Az alapnak száraznak, por és zsírmentesnek kell lennie.

Feldolgozás: Ronggyal vagy kefével felvihető a felületre.

Előkezelés: A gyantagazdag és trópusi fákat K.O.S. Hígítóval dörzsölje át. Az első felületkezelésnél ha erősen nedvszívó vagy nagy igénybevételnek kitett a felület, egyszer K.O.S. Természetes faolajjal kezelje elő. (A színes antik viaszoknál csökkenhet a színezés intenzitása)

Befejező réteg: A K.O.S Fegyvertus viaszt vékonyan és egyenletesen vigye fel.

Hígítás: Feldolgozáskész, szükség esetén K.O.S. Hígítóval hígítsa.

Előkezelés: A gyantagazdag és trópusi fákat K.O.S Hígítóval dörzsölje át.

Feldolgozás: A Fegyvertus viaszt puha ruhával vékonyan és egyenletesen kell felvinni, a száradást követően ruhával vagy kefével felfényesíteni (polírozni). A teljes száradást követően a folyamatot megismételhetjük, de minden esetben csak vékony egyenletes réteget vigyünk fel. A viasszal kezelt felületre kerülő folyadékot ne hagyjuk rászáradni, mihamarabb töröljük le.

Befejező kezelés: Selymesen csillogó felület eléréséhez száradás után polirozókefével vagy egy nem szöszö-lődő, színét nem eresztő ronggyal a felületet átpolírozni.
Javítás: Elkopott vagy sérült felületeket tisztítsa le és kevés K.O.S Fegyvertus viaszt ronggyal vékonyan vigyen fel és enyhén polírozza át.

Bőrápolás: Cipők rendszeres ápolásához vagy más sima bőrfelület kezeléséhez hordja fel a K.O.S Fegyvertus viaszt majd polírozza. A K.O.S Fegyvertus viasz a bőr színét mélyítheti, amely azonban szá-radás után visszaváltozik.

Ápolás és tisztítás: Ne használjon agresszív tisztítószereket.

Szerszámtisztítás: Használat után K.O.S. Hígítóval.

Feldolgozási útmutató: A túl vastag viaszréteg meghosszabbítja a száradási időt, különösen a fúgáknál és mélyedé-seknél tejszerű felületet képez. Pácolt bútorok kezelésénél kövesse a pácgyártó utasításait. Alkáli pácolt felületeknél (hamuzsír és nátronlúg) feltétlenül alaposan mossa át és pl. ecetes vízzel semlegesítse.

Biztonsági figyelmeztetés: A biztonsági tudnivalókat a termékre vonatkozó biztonsági adatlap tartalmazza.

Általános figyelmeztetés: A természetes festékeknek jellegzetes illatuk van a felhasznált növényi olajok miatt. A fel-használás alatt biztosítsa a jó szellőzést. A száradó olajok bizonyos körülmények között ön-gyulladóak, ezért az olajjal átitatott rongyokat terítse ki száradni vagy áztassa vízbe. Hasz-nálat esetén a fent leírtaknak megfelelően nem áll fenn az öngyulladás veszélye.

Hulladékkezelés: A festék vagy oldószermaradványokat ne juttassa a szennyvízbe, talajba. A beszáradt ter-mékmaradványok a háztartási szeméttel elszállíthatóak. Az üres fémdobozt szelektíven a tegye megfelelő hulladéktárolóba.