GNATURE OLDÓSZERMENTES PARKETTA OLAJ - 0,75 L.

GNATURE OLDÓSZERMENTES PARKETTA OLAJ - 0,75 L.

Miben jobb a Gnature parketta olaj, mint más padló olajok?

 • Nagy igénybevételre lett tervezve (dörzsölésálló)
 • 0 VOC 
 • Oldószermentes (nem tartalmaz hígítót) 
 • Ellenálló felületet képez a szennyeződések és nedvességgel szemben
 • Különleges olajok keveréke: ricinus-, fa- és lenolaj
 • Színezhető (14 színváltozat)
 • Alapozásra és befejező kezelésre is alkalmas
 • Elmélyíti a fa eredeti színét és kiemeli az erezetet
 • Rugalmas felületet biztosít
 • Használat után is lélegzik a felület (légzésaktív)
 • Víztaszító, sima és selyemfényű felületet képez

Minősítés :
Minősítés Minősítés Minősítés Minősítés
Státusz:
Raktáron
Válasszon kiszerelést:
14 460 Ft
db
db
Kedvencekhez
Részletek
Vélemények
Feldolgozási útmutató
Részletek

Általános termékleírás 

A GNature Parketta olaj oldószermentes olaj-viasz keverék. Nemesíti a fát és tartós felületet képez. Életre kelti „feltüzeli” a fa felületet és bársonyos fényt eredményez. A DIN EN 71/3 szabvány szerint gyerekjátékra kenhető, nyálnak és izzadságnak ellenáll.

Alkalmazási terület: Erős igénybevételnek kitett fa felületek, fapadlók, hajópadlók, svédpadlók, parketták, OSB lapok alap- és befejező kezelésére

Összetétel: Lenolaj, ricinusolaj-természetes gyanta főzet, faolaj-stanolaj, faolaj-ricinusolaj-standolaj, mikroviasz, agyag, kaolin, szárítóadalék. A termék oldószermentes, VOC 0. 

Tárolás: Száraz, hűvös helyen, jól lezárva tárolandó. A termék
felületén a filmréteg kialakulásának elkerülése érdekében ajánlatos a maradékot jól zárható, kisebb edénybe áttölteni a levegővel való érintkezés csökkentése érdekében.

Eltarthatóság: Felbontás nélkül eltartható legalább 5 év.

Kiszerelés: 0,75 l.; 2,5 l.

Kiadósság egy rétegben: 

0,75 l. = 19 - 38 m2

2,5 l. = 50 - 100 m2

Parkettöl LF

Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Feldolgozási útmutató

Feldolgozási útmutató

Alkalmas alapfelületek: Kezeletlen vagy olajozott fafelületek.

Száradási idő: kb. 6 - 18 óra. (20 - 23 °C / 50 - 55 % relatív légnedvesség). Teljes száradás 7 - 10 nap után. (ne takarja le a felületet a száradási idő alatt)

Felületi kívánalmak: Az alapnak száraznak (fa nedvességtartalma max.14%), zsír és szennyeződés mentesnek kell lennie. Készítse elő alaposan a felületet.  A végső csiszolása 100 - 120-as szemcseméret gépi (szalag, excenter, stb.) csiszolás esetén.

Feldolgozás: A feldolgozási hőmérséklet lehetőleg ne legyen 16°C alatt. Alacsonyabb hőmérsékleten a száradási folyamat lelassul. 

Felhasználási útmutató: A parkettaolajat egyenletesen vigye fel glettvassal, spaklival vagy gumilehúzóval (kb. 20-40 ml/m², a fa nedvszívó képességétől függően). Ezután egytárcsás polírozógéppel és zöld vagy bézs színű paddal alaposan dörzsölje be, majd egy fehér pad-del polírozza be a felületbe. 12-24 óra elteltével vigyen fel egy második réteget 20-30 perc elteltével fehér paddal dolgozza be a felületbe. Feltétlenül kerülje a rétegképződést!

Ápolás és tisztítás: Tisztításhoz használjon padló és parketta tisztítót ápolás esetén a karnaubaviasz-ápolót javasoljuk.

Általános figyelmeztetés: A természetes festékeknek jellegzetes illatuk van a felhasznált növényi olajok miatt. A felhasználás alatt biztosítsa a jó szellőzést. A száradó olajok bizonyos körülmények között öngyulladóak, ezért az olajjal átitatott rongyokat terítse ki száradni vagy áztassa vízbe. Használat esetén a fent leírtaknak megfelelően nem áll fenn az öngyulladás veszélye.

Hulladékkezelés: A festék vagy oldószermaradványokat ne juttassa a szennyvízbe, talajba. A beszáradt termékmaradványok a háztartási szeméttel elszállíthatóak. Az üres fémdobozt szelektíven tegye a megfelelő hulladéktárolóba.