BIOPIN PADLÓOLAJ AQUA - SZÍNTELEN 2,5L

BIOPIN PADLÓOLAJ AQUA - SZÍNTELEN 2,5L

Miben jobb a Biopin padlóolaj, mint más padlóolaj?

 • Könnyű felújítani (felhasználóbarát)
 • 100% természetes alapanyagok (Bababarát)
 • Bio-high-tech termékminősítés (megújuló nyersanyagokból készült)
 • Nagy igénybevételre lett tervezve (strapabíró)
 • Víz- és szennyeződés álló felületet képez
 • A fák erezetének alap színtónusát enyhén mélyíti és élénkíti
 • Jó beszívódó és tapadási képességekkel rendelkezik
 • Hosszútávon rugalmas marad (nem repedezik)
 • Használat után is lélegzik a felület (légzésaktív)
 • Elektrosztatikus feltöltődés mentes (antisztatikus)
 • 0 VOC (<1g/l.)
Státusz:
Raktáron
Gyerekjátékra (DIN EN 71/3):
(DIN EN 71/3)
Válasszon kiszerelést:
18 250 Ft
db
db
Kedvencekhez
Részletek
Vélemények
Felhasználási útmutató
Részletek

Általános termékleírás

Oldószermentes, légzésaktív padlóalapozó és befejező kezelésre alkalmas olaj jó beszívódási és tapadási képességgel. A padlóolaj a puhafát és a
parafát ellenállóvá, dörzsölés állóvá, szennyeződésállóvá és vízállóvá teszi. Az alap színtónusát enyhén mélyíti, és élénkíti a fák erezetét.

Felhasználási terület: Kezeletlen és nedvszívó fapadlók és tömörfa munkalapok vagy parafa padlók beltéri alapozásához ill. tömörfa munkalapok alapozó- és befejező kezeléséhez. A járulékos anyagban gazdag fák pl. tölgy, gesztenye vagy egyes trópusi fák, parafa, szalagparketták ragasztóinak puhító anyagai késleltethetik a száradást vagy színelváltozást okozhatnak. A felületkezelés előtt próbát kell végezni. Gyermekjátékra alkalmazható: EN 71/3 szabvány alapján.

Összetétel: Kötőanyag: polimerizált növényi olajok, zsírsavak és gyanták. Oldószer: víz. Segédanyagok: növényi bázisú emulgeáló, kobalt-linolsav (ólommentes szárítóadalék), metilcellulóz.

Szín: színtelen, felkenéskor tejszínű felületet ad, száradás után színtelenné válik.

Tárolás Száraz, gyermekektől jól elzárt helyen. Hűvös, száraz és fagymentes helyen.

Eltarthatóság: Zárt állapotban legalább 4 évig eltartható.

Kiszerelés: 0,75 l.; 2,5 l.

Kiadósság egy rétegben:

0,75 l. = 11 m2

2,5 l. = 33 m2

Fussbodenöl

Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Felhasználási útmutató

Feldolgozási útmutató

Alkalmas alapfelületek: Kezeletlen és nedvszívó fa és parafa felületek. 

Felületi kívánalmak: Az alapnak száraznak, por és zsírmentesnek kell lennie. A csiszolási port olajozás előtt eltávolítani.

Felhasználás: 70-90 ml/m2 rétegenként normális nedvszívó felületnél. Bütü és a parafa nagyobb mennyiséget is felvehet.

Száradási idő: 20 °C közepes páratartalomnál 8-10 óra múlva száraz és csiszolható, erősen nedvszívó felületeknél a további kezelés 12-24 óra múlva történhet.

Feldolgozás: Használat előtt alaposan keverje fel. Vékonyan és egyenletesen vigye fel. Ne használja 10 °C alatt. Dolgozzon lendületesen, mert a biopin Padlóolaj gyorsan húz. Alapozás lakkozás előtt: egy vékony réteg biopin Padlóolaj. Továbbkezelés biopin Padlólakkal. Alapozás viaszolás előtt: egy-két réteg biopin Padlóolaj. Hagyja száradni. Parafa és erősen nedvszívó fák esetében további réteg is szükséges lehet. Ügyeljünk, hogy felesleg ne maradjon a felületen, mert fénykülönbségek lehetnek. A be nem szívódott olajat félszáraz ecsettel (rongyba kitörölt ecset) vagy gumispachtlival oszlassa el, dolgozza be.

Felújítás: A már olajozott fákat csiszolja át finoman, és biopin Padlóolajjal egy rongy segítségével leheletfinoman dörzsölje át. A kopott felületeket időről-időre kevés biopin Padlóolajjal dörzsölje át. Adott esetben, foltokat finom csiszolópapírral tüntesse el.

Hígitás: Felhordásra kész állapotú. Szükség esetén vízzel hígítsa.

Szerszámtisztítás: Használat után melegvízzel és szappannal lehet letisztítani. Tiszta vízzel jól öblítse ki. Rövidebb munkaszünetekben a szerszámot vízbe állítsa vagy előírás szerint tisztítsa.

Általános információk: A természetes festékeknek jellegzetes illatuk van. A felhasznált növényi olajok miatt. A felhasználás alatt biztosítsa a jó szellőzést. A száradó olajok bizonyos körülmények között öngyulladóak, ezért az olajjal átitatott rongyokat terítse ki száradni vagy áztassa vízbe. Használat esetén a fent leírtaknak megfelelően nem áll fenn az öngyulladás veszélye. A színezett felületek az első napokban még foghatnak.

Biztonsági intézkedések: A biztonsági tudnivalókat a termékre vonatkozó biztonsági adatlap tartalmazza.

Hulladékkezelés: A festék vagy oldószermaradványokat ne juttassa a szennyvízbe, talajba. A beszáradt termékmaradványok a háztartási szeméttel elszállíthatóak. Az üres fémdobozt szelektíven tegye a megfelelő hulladéktárolóba.