LE TONKINOIS MARINE N°1 HAJÓLAKK- 1L.

LE TONKINOIS MARINE N°1 HAJÓLAKK- 1L.

Miben jobb a Le Tonkinois hajólakk, mint más hajólakkok?

 

 • Kiváló terülőképesség (Nincsenek ecsetnyomok)
 • Alkalmazható fára és fémre egyaránt
 • Rendkívül tartós, ellenáll:
  • az időjárási viszonyoknak,
  • tengervíznek
  • dörzsölésnek
  • UV sugárzásnak
  • ütésnek, karcnak
 • Hosszútávon rugalmas felületet képez
 • Ólommentes
Válasszon kiszerelést:
14 520 Ft
db
db
Kedvencekhez
Részletek
Vélemények
Feldolgozási útmutató
Részletek

Általános termékleírás

Olajlakk, amely visszaadja csónakjának magas fényét. Ideális minden fafajtához bel- és kültéren. Olajos, vegyszermentes kötőanyagai megfelelő feldolgozás esetén hosszú élettartamot, nagyon jó UV- és tengervízállóságot garantálnak. 

Szín: színtelen

Tárolás: Jól lezárva, száraz, gyermekektől jól elzárt helyen. Hűvös és fagymentes helyen.

Eltarthatóság: Zárt állapotban, legalább 5 évig eltartható.

Kiszerelés: 1 l., 2,5 l. 

Kiadósság egy rétegben:

1 l. = 20 m2

2,5 l. = 50 m2

Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Feldolgozási útmutató

Feldolgozási útmutató

Felhasználás: Teljesen távolítson el minden  nem stabil régi bevonatot. Alaposan érdesítse fel az új fafelületeket, hogy a következő festékrétegek jól tapadjanak a fához. Alapozó bevonatot Bio Impression olajjal készítsen. Erősen nedvszívó, bevonat nélküli fa vagy rétegelt lemez esetén többször nedves a nedvesben eljárással vigye fel a Bio Impression olajat, hogy a fa megfelelően át legyen olajjal itatva, lehetőleg mindkét oldalról. A fa áztatásától függően hagyja az olajat egy-két napig száradni.

A rétegek száma az adott fafelület időjárási kitettségétől és igénybevételétől függ Hat-tíz réteg Le Tonkinois Marine No. 1 lakkot vékony rétegben vigyen fel. Beltéren a rétegszám felére csökkenthető. A bevonathibák elkerülése érdekében naponta csak egy réteg vihető fel. Ha az egyes festékrétegek nem száradtak meg teljesen, várjon egy napot, amíg a festék teljesen megszárad. A festék ecsettel, hengerrel vagy szórással vihető fel. Szóráskor legfeljebb 10%-os LeTonkinois Thinnerrel hígítsa.

Kiadósság: 30-50 ml/m², 20m²/liter, rétegenként az aljzat nedvszívó képességétől és felületi állapotától függően, sima és gyalult/csiszolt felületekre alapozva. A nedvszívó alapok magasabb fogyásii értékeket eredményezhetnek az első rétegnél.

Száradási idő: 20°C-on és közepes páratartalom mellett 5-8 óra múlva száraz; ha lehetséges, várjon legalább 24 órát a átkenhetősgre. Alacsony hőmérséklet, magas páratartalom és alacsony légcsere késlelteti a száradást és elősegíti a szagképződést. A feldolgozás során gondoskodjon jó szellőzésről

Alapfelületek, előkészítés: Kezeletlen fa, fa alapú anyagok, feltételesen parafára is. Óvatosan csiszolja meg a fafelületeket. A fa felületének por- és zsírmentesnek, tisztának, száraznak és fagymentesnek kell lennie (max. 15% fa nedvességtartalom)

Feldolgozásra kész állapotú. Használat előtt alaposan keverje fel. Ne hígítsa.

Vigye fel ecsettel, hengerrel vagy szórással. Ne dolgozzon vele 12 °C alatti hőmérsékleten. Vékonyan hordja fel a rétegeket, és az igénybevételtől függően legalább 4 vagy több réteg javasolt. Csiszolási munkákhoz, például köztes csiszoláshoz, maximum 180 szemcsenagyság elegendő.

Hígítás: Feldolgozáskész; szükség esetén Le Tonkinois Hígítóval hígítsa.

Szerszámtisztítás: Használat után a Le Tonkinois természetes ecsettiszítóval tisztitsa. 

Általános információk: A természetes festékeknek jellegzetes illatuk van. A felhasznált növényi olajok miatt. A felhasználás alatt biztosítsa a jó szellőzést. A száradó olajok bizonyos körülmények között öngyulladóak, ezért az olajjal átitatott rongyokat terítse ki száradni vagy áztassa vízbe. Használat esetén a fent leírtaknak megfelelően nem áll fenn az öngyulladás veszélye. A színezett felületek az első napokban még foghatnak.

Biztonsági intézkedések: A biztonsági tudnivalókat a termékre vonatkozó biztonsági adatlap tartalmazza.

Hulladékkezelés: A festék vagy oldószermaradványokat ne juttassa a szennyvízbe, talajba. A beszáradt termékmaradványok a háztartási szeméttel elszállíthatóak. Az üres fémdobozt szelektíven tegye a megfelelő hulladéktárolóba.