LE TONKINOIS PARKETTALAKK - 2L

ÚJ
LE TONKINOIS PARKETTALAKK - 2L
Státusz:
Raktáron
Válasszon kiszerelést:
27 500 Ft
db
db
Kedvencekhez
Részletek
Adatok
Vélemények
Feldolgozási útmutató
Részletek

Feldolgozási útmutató

Alkalmazási területek:  A Le Tonkinois parkettalakk egy nyitott pórusú, alacsony viszkozitású lakk, a fa mélyére hatol. A lakk a fa rostjaiba  való behatolásával a duzzadás és a zsugorodás nagymértékben csökken, így tartósan védelmet nyújt a kopás ellen, valamint magas UV-állóságot eredményez. A Le Tonkinois parkettalakk tökéletes védelmet nyújt bármilyen betéri faanyag számára, szinte korlátlan ideig megőrzi a fa természetes, meleg hatását.

Szín: színtelen 

Tárolás: Száraz, gyermekektől jól elzárt helyen. Hűvös és fagymentes helyen.

Eltarthatóság: Zárt állapotban, legalább 5 évig eltartható.

Kiszerelés: 1 l., 2 l.

Adatok
Státusz
ÚJ    
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Feldolgozási útmutató

Feldolgozási útmutató

Feldolgozás: Alaposan csiszolja le, készítse elő a parkettát vagy a padlót. Minden felhordott réteg között 24 óra teljen el. Erősen nedvszívó felületek esetén Bio Impressionnal célszerű alapozni, mivel ez az olaj mélyen behatol a rostok közé, lezárja a hajszálereket és megkeményíti a fát. A lakkot vékony rétegben, lakkozóhengerrel hordja fel. A festékrétegeket mindig vékonyan kell hengerelni vagy eccsettel felvinni. Naponta csak egy réteget hordjon fel.

Felhasználás: Feldolgozásra kész. Használat előtt alaposan keverje fel. Ne hígítsa. Vigye fel ecsettel, hengerrel vagy szórással. Fafajtától függően legalább 2-3 réteg javasolt. Csiszolási munkákhoz, például köztes csiszoláshoz, maximum 180 szemcsenagyság elegendő. Ne dolgozzon fel 12 °C alatti hőmérsékleten.

Alapozás: Kezeletlen fa, fa alapú anyagok, feltételesen parafára is. Óvatosan csiszolja meg a fafelületeket. A fa felületének por- és zsírmentesnek, tisztának, száraznak és fagymentesnek kell lennie (max. 15% fa nedvességtartalom).

Száradási idő: 20°C-on és közepes páratartalom mellett 6-8 óra múlva száraz; várjon legalább 24 órát az átkenhetőségre. Alacsony hőmérséklet, magas páratartalom és alacsony légcsere késlelteti a száradást és elősegíti a szagképződést. A feldolgozás során gondoskodjon jó szellőzésről.

Kiadósság: 30-50 ml/m², 20m²/liter, rétegenként az alap felületi állapotától és nedvszívó képességétől függően, sima és gyalult/csiszolt felületekre alapozva. A nedvszívó alapok magasabb fogyasztási értékeket eredményezhetnek az első rétegnél.

Szerszámtisztítás: Használat után a Le Tonkinois természetes ecsettiszítóval tisztitsa. 

Általános információk: A természetes festékeknek jellegzetes illatuk van. A felhasznált növényi olajok miatt. A felhasználás alatt biztosítsa a jó szellőzést. A száradó olajok bizonyos körülmények között öngyulladóak, ezért az olajjal átitatott rongyokat terítse ki száradni vagy áztassa vízbe. Használat esetén a fent leírtaknak megfelelően nem áll fenn az öngyulladás veszélye. A színezett felületek az első napokban még foghatnak.

Biztonsági intézkedések: A biztonsági tudnivalókat a termékre vonatkozó biztonsági adatlap tartalmazza.

Hulladékkezelés: A festék vagy oldószermaradványokat ne juttassa a szennyvízbe, talajba. A beszáradt termékmaradványok a háztartási szeméttel elszállíthatóak. Az üres fémdobozt szelektíven tegye a megfelelő hulladéktárolób