LE TONKINOIS LAKK - 1 L.

LE TONKINOIS LAKK - 1 L.

Miben jobb a Le Tonkinois lakk, mint más lakkok?

 

 • Kiváló terülőképesség (Nincsenek ecsetnyomok)
 • 100 éves recept alapján
 • Alkalmazható fára és fémre egyaránt
 • Rendkívül tartós, ellenáll:
  • az időjárási viszonyoknak,
  • dörzsölésnek
  • UV sugárzásnak
  • ütésnek, karcnak
 • Hosszútávon rugalmas felületet képez
 • Ólommentes
 • Alkalmas műemlékvédelemre 
Státusz:
Raktáron
Válasszon kiszerelést:
10 670 Ft
db
db
Kedvencekhez
Részletek
Vélemények
Feldolgozási útmutató
Részletek

Általános termékleírás

A Le Tonkinois lakk receptúra a fa és fémek védelmének évszázados hagyományán alapul. A Le Tonkinois-t, a kiemelkedően magad minőségű terméket, több mint 100 éve gyártják bevált kézműves módszerekkel, kizárólag a legjobb lenmagból és tiszta kínai faolajból, amely lakk semmiféle műgyanta alapu termékhez nem hasonlítható.

Fán és zsírtalanított fémeken a Le Tonkinois lakk tartós védelmet és magas UV-állóságot biztosít. Szélsőséges időjárási körülmények között is sok éven át rendkívül tartós. A Le Tonkinois lakk tökéletes védelmet nyújt minden fának, bel- és kültéren egyaránt, szinte korlátlan ideig megőrzi a fa természetes, meleg karakterét, még szélsőséges éghajlati viszonyok között is. A szél és az időjárás tönkreteheti a fa természetes szépségét. A természetes fa felületek lenyűgözőek gyönyörű faerezetükkel, amit a Le Tonkinois tovább fokoz.

A festékrétegeket mindig vékonyan kell felvinni, hengerelni vagy ecsetelni, és naponta csak egy réteget szabad felhordani. Alkalmas műemléki területekre is. 

Szín: színtelen

Tárolás: Jól lezárva, száraz, gyermekektől jól elzárt helyen. Hűvös és fagymentes helyen.

Eltarthatóság: Zárt állapotban, legalább 5 évig eltartható.

Kiszerelés: 0,25 l. 0,5 l. 1 l., 2,5 l. 

Kiadósság egy rétegben:

0,25 l. = 5 m2

0,5 l. = 10 m2

1 l. = 20 m2

2,5 l. = 50 m2

Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Feldolgozási útmutató

Feldolgozási útmutató

Alkalmazás: Feldolgozásra kész. Használat előtt alaposan keverje fel. Ha ecsettel, hengerrel viszi fel, ne hígítsa. Szórás esetén egfeljebb 5%-10%-ban hígítsa LeTonkinois Hígítóval. Csiszolási munkákhoz, például köztes csiszoláshoz, maximum 180 szemcsenagyság elegendő. Ne dolgozzon vele 12 °C alatti hőmérsékleten.

Alapfelületek, előkészítés:Kezeletlen fa, fa alapú anyagok, parafa. Óvatosan csiszolja meg az érdes fafelületeket. A fa felületének por- és zsírmentesnek, tisztának, száraznak és fagymentesnek kell lennie (max. 15% fa nedvességtartalom)

Kiadósság: 30-50 ml/m² vagy 20m²/liter rétegenként a felület állapotától és nedvszívó képességétől függően, sima és gyalult/csiszolt felületekre vonatkoztatva. A nedvszívó felületek magasabb fogyást eredményezhetnek az első rétegnél.

Száradási idő: 20°C-on és közepes páratartalom mellett 6-8 óra múlva; átkenhetőség legalább 24 óra. Alacsony hőmérséklet, magas páratartalom és a kevés szellőzés késlelteti a száradást és elősegíti a szagképződést. A feldolgozás során gondoskodjon jó szellőzésről. Legyen óvatos a felület első használatakor. Járható felületek 2-3 réteg felvitele esetén kb. 3 nap.

Hígítás: Feldolgozáskész; szükség esetén Le Tonkinois Hígítóval hígítsa.

Száradási idő: 20°C-on és közepes páratartalom mellett 6-8 óra múlva száraz; várjon legalább 12 órát az átkenhetőségre. Alacsony hőmérséklet, magas páratartalom és alacsony légcsere késlelteti a száradást és elősegíti a szagképződést. A feldolgozás során gondoskodjon jó szellőzésről.

Szerszámtisztítás: Használat után a Le Tonkinois természetes ecsettiszítóval tisztitsa. 

Általános információk: A természetes festékeknek jellegzetes illatuk van. A felhasznált növényi olajok miatt. A felhasználás alatt biztosítsa a jó szellőzést. A száradó olajok bizonyos körülmények között öngyulladóak, ezért az olajjal átitatott rongyokat terítse ki száradni vagy áztassa vízbe. Használat esetén a fent leírtaknak megfelelően nem áll fenn az öngyulladás veszélye. A színezett felületek az első napokban még foghatnak.

Biztonsági intézkedések: A biztonsági tudnivalókat a termékre vonatkozó biztonsági adatlap tartalmazza.

Hulladékkezelés: A festék vagy oldószermaradványokat ne juttassa a szennyvízbe, talajba. A beszáradt termékmaradványok a háztartási szeméttel elszállíthatóak. Az üres fémdobozt szelektíven tegye a megfelelő hulladéktárolóba.