BIOPIN BÚTORLAKK, BELTÉRI LAKK AQUA BÜKKRE, KŐRISRE, FENYŐRE 0,75 L

BIOPIN BÚTORLAKK, BELTÉRI LAKK AQUA BÜKKRE, KŐRISRE, FENYŐRE 0,75 L

Miben jobb a Biopin bútorlakk, mint más bútorlakkok?

 • Könnyű felújítani (felhasználóbarát)
 • 100% természetes alapanyagok (bababarát)
 • Bio-high-tech termékminősítés (megújuló nyersanyagokból készült)
 • Védi és nemesíti a bútort
 • Több beltéri felületen felhasználható:
  • kezeletlen fenyő-, bükk-, juhar-, nyír-
  • gumifabútorok
  • faburkolatok
  • ajtók
 • Víz- és szennyeződés álló felületet képez
 • Hosszútávon rugalmas marad (nem repedezik)
 • Oldószermentes
 • Használat után is lélegzik a felület (légzésaktív)
 • 0 VOC (<1g/l.)
Státusz:
Raktáron
Gyerekjátékra (DIN EN 71/3):
(DIN EN 71/3)
Válasszon kiszerelést:
7 140 Ft
db
db
Kedvencekhez
Részletek
Vélemények
Felhasználási útmutató
Részletek

Általános termékleírás

Selyemfényű, oldószermentes védőréteg beltéri nemesítő kezeléshez. A biopin Bútorlakk egy víztaszító, könnyen kezelhető felületet ad, amely hosszantartó rugalmasság mellett jó tapadást biztosít.

Felhasználási terület: Beltéri kezeletlen fenyő-, bükk-, juhar-, nyír-, gumifabú-torok, faburkolatok, ajtók, stb. felületzárásához ajánlott. Más alapok, különösen a tölgy, gesztenye valamint kü-lönböző trópusi fák járulékos anyagaik miatt elszínező-dést okozhatnak vagy erősen lassítják a száradás folyamatát. Az ilyen alapokon előzetes próbafestést kell végezni. Járófelületek kezelésére a padlólakkot kell használni. Gyermekjátékra alkalmazható: EN 71/3  szabvány alapján.

Összetétel: Kötőanyag: polimerizált természetes olajok, zsírsavak és gyanták Oldószer: víz Segédanyagok: növényi bázisú emulgeátor, metilcellulóz, ólom- és báriummentes stabilizátor.

Szín: színtelen, felkenéskor tejszínű felületet ad, száradás után színtelenné válik.

Tárolás: Száraz, gyermekektől jól elzárt, hűvös, fagymentes helyen.

Eltarthatóság: Zárt állapotban, legalább 4 évig eltartható.

Kiszerelés: 0,375 l., 0,75 l. 2,5 l.

Kiadósság egy rétegben:

0,375 l. = 5,5 m2

0,75 l. = 11 m2

2,5 l. = 33 m2

Klarlack

Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Felhasználási útmutató

Feldolgozási útmutató

Alkalmas alapfelületek Fa, faanyagok, parafa. 

Felületi kívánalmak Az alapnak száraznak, por és zsírmentesnek kell lennie.

Felhasználás: 13-14 m2/liter egy rétegben. A felület tulajdonságainak és nedvszívóképességének függvényében. A fa bütüje és a parafa felület különösen az első réteg felvitelénél nagyobb mennyiséget szív magába.

Száradási idő: 20 °C-on, közepes páratartalomnál 3-4 h múlva porsz áraz, óvatosan csiszolható és újrafesthető kb. 8-12 óra múlva. A végső keménységét néhány nap múlva éri el.

Feldolgozás Feldolgozási hőmérséklet legalább 10 °C. Felhasználás el őtt jól keverje fel. A biopin Bútorlakkot mázolással, szórással vagy hengerrel vékonyan egyenletesen hordja fel. A csiszolatport a pórusokból távolítsa el. Ütemesen dolgozzon, mert a lakk gyorsan megszárad. A rétegek között várja ki a száradási időt és finom csiszolópapírral (180-220) köztes csiszolásokat végezzen.

Hígitás: Feldolgozáskész; szükség esetén vízzel hígítsa.

Előkezelés: Egyszer vékonyan (kb. 10% vízzel felhígítva).

Befejező kezelés: Egy réteg biopin Bútorlakkot vékonyan és egyenletesen vigye fel. Erősen szívó alapok esetében egy pótlólagos réteg is szükséges lehet.

Felújítás: A régi, jól tapadó természetes gyanta lakkréteget tisztítsa le és csiszolja át. Egyéb ismeretlen eredetű régi rétegeket csiszolja le és végezzen próbát. 1-2 réteg biopin Bútorlakkot vigyen fel. Kopott és lepergő rétegeket teljesen távolítsa el, és mint új festés esetében járjon el.

Szerszámtisztítás: Használat után azonnal melegvízzel, szappannal. Tiszta vízzel öblítse ki. Hosszabb munkaszünet esetén a kenőszerszámot állítsa vízbe.

Biztonsági intézkedések: A biztonsági tudnivalókat a termékre vonatkozó biztonsági adatlap tartalmazza. Általános információk A természetes festékeknek jellegzetes illatuk van. A felhasznált növényi olajok miatt. A felhasználás alatt biztosítsa a jó szellőzést. A száradó olajok bizonyos körülmények között öngyulladóak, ezért az olajjal átitatott rongyokat terítse ki száradni vagy áztas-sa vízbe. Használat esetén a fent leírtaknak megfelelően nem áll fenn az öngyulladás veszélye. A színezett felületek az első napokban még foghatnak.

Hulladékkezelés: A festék vagy oldószermaradványokat ne juttassa a szennyvízbe, talajba. A beszá-radt termékmaradványok a háztartási szeméttel elszállíthatóak. Az üres fémdobozt szelektíven tegye a megfelelő hulladéktárolóba.