BLOG

Nyereg és lovas bőrfelszerelés ápolása

2021.02.15 14:57

Nyereg és lovas bőrfelszerelések ápolása

A lovas felszerelések ápolásával kapcsolatban összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat, a hosszútávon fényes és strapabíró felületet létrehozása érdekében. Mindezt környezetbarát anyagokból, egyszerűen és gyorsan kivitelezve.

 

Mi a különbség a lovas felszerelések ápoláshoz kapható termékek között?

1. Összetétel

A legmegbízhatóbb ápolást a természetes alapanyagok biztosítják, azok közül is a méhviasz. Vannak gyártók szintetikus anyagokkal ezek a terméknek, általában kedvező az ára, de a többet ártanak, mint használnak: hatékonyságuk alacsony, gyorsan kopnak, kárt tehetnek a bőrben. Érdemes természetes anyagokat használni a bőr ápolása és védelme érdekében.

2. Méhviasz tartalom

A méhviasz tartalmú termékek között a legnagyobb különbség az összetétel, ami az árban is megmutatkozhat. Érdemes a méhviasz tartalom után érdeklődni, hiszen ez határozza meg a termék kiadósságát. Minél magasabb a méhviasz tartalom, annál nagyobb felületen használható, illetve tartósabb a bőrápoló. Emellett vannak viaszok, mint természetes gyertyaviasz, ami az ápolás mellett védelmet is nyújt a bőr számára.

3. Színek

A méhviaszokat természetes ásványpigmentekkel lehet természetes módon színezni. Mire jó a színes méhviasz? A méhviasznak fehéres színe van, ami a száradás után a repedésekben vagy a bőrben keletkezett hibák (marások, karcolások) esetében eltérő színe miatt „világíthat”, ha azt szeretnénk, hogy ezek a hibák ne látszódjanak, sötét bőrök estén sötét méhviaszt érdemes használni.

+ A méhviaszt más bőr eszközeinkhez is használhatjuk, legyen az a bőrtáska, bőr csizma vagy elegáns bőrcipő, kesztyű, bőrkabát. Hasított bőrhöz nem ajánlott használni, mivel a bőr hasított jellegét szüntetjük meg ha lezárjuk a viasszal a felültet.

Hogyan használjuk a méhviaszt a lovas felszerelések ápolására?

Ebben a rövid videóban bemutatjuk a méhviasz használatát, egy bőr nyereg ápolásával lépésről-lépésre.

 

Készítettünk egy összehasonlító táblázatot, annak érdekében, hogy átláthatóak legyen a termékelőnyök.

További információkért kattintson a választott termék nevére!