KOS TERMÉSZETES OLAJLAZÚR

KOS TERMÉSZETES OLAJLAZÚR
KOS TERMÉSZETES OLAJLAZÚR
KOS TERMÉSZETES OLAJLAZÚR
KOS TERMÉSZETES OLAJLAZÚR

Miben jobb a KOS. Természetes Olajlazúr, mint más olajlazúrok?

 • Kiváló minőségű növényi olajokból és fenyőgyantából készült
 • Kültéri és beltéri használatra is alkalmas
 • 10 különböző színben elérhető
 • Több felületen felhasználható:
  • ajtók
  • ablakkeretek, ablakdeszkák
  • kerítések
  • faházak
  • bútorok, kerti bútorok
  • polcok
  • gyerekjátékok
 • Mélyen beszívódik és elmélyíti a felület színét
 • Időjárásálló és megfelelő UV-védelmet nyújt
Státusz:
Raktáron
Gyerekjátékra (DIN EN 71/3):
(DIN EN 71/3)
Először kiszerelést, majd színt válasszon:
Kedvencekhez
Kérdés a termékről
Részletek
Vélemények
Felhasználási útmutató
Részletek

Általános termékleírás

A KOS Természetes olajlazúr kiváló minőségű növényi olajokból és fenyőgyantából készült, kültéri és beltéri használatra. Színezett, alapozó és befejező kezelésre alkalmas olaj kemény és puhafákhoz. Mélyen beszívódik és elmélyíti a felület színét. A K.O.S Természetes olajlazúr ásványi pigmenteket tartalmaz.

Felhasználási terület: ajtók, ablakkeretek, kerítések, faházak, bútorok, kerti bútorok, polcok, ablakdeszkák, stb. 

Összetevők: természetes olajok, zsírsavak és természetes gyanták, izoalifát, ólommentes szárítóadalék, nemmérgező természetes ásványi pigmentek.

Szín: Fehér, angol vörös, mahagóni, cseresznye, fenyő, gesztenye, paliszander, szürke, zöld.

Tárolás: jól zártan, gyermektől távol, hűvös fagymentes helyen.

Minőségét megőrzi: zárt állapotban legalább 2 évig. A fel nem használt mennyiséget töltsük át egy kisebb edénybe, ahol levegőmentesen tudjuk tárolni.

Kiszerelés: 0,5 l. 2,5 l

Kiadósság egy rétegben:

0,5 l.= 7 m2 

2,5 l. = 30-35 m2

Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Felhasználási útmutató

Felhasználási útmutató

Felújítás: Az olajlazúrozott felületek felújítása, szinten tartása a tisztítást és a portalanítást követően egy újabb réteg olajlazúr felhordásával történik. A felújítás, karbantartás szükségessége a fafajtól, a szerkezetek funkciójától és annak igénybevételétől, valamint az időjárásnak való kitettség mértékétől függően eltérő lehet.

Felhasználás: 13-14 m2/liter egy rétegben. A fa felületi tulajdonságainak és szívóképességének függvényében.

Feldolgozás: Az alapnak száraz, tiszta, zsírmentesnek és nedvszívónak kell lennie. 8 °C alatt ne használja. Használat előtt jól keverje fel. Vékonyan és egyenletesen hordja fel ecsettel, szórással, vagy mártással. Az alapfelület nedvszívó képességétől függően az olajlazúrt 2-4 rétegben kell felvinni, a felület teljes telítődéséig.  A rétegek között a száradási időt mindig tartsa be. A gondosan felhordott olajat pár percen belül minden esetben alaposan oszlassa el a felületen. 

Száradás: kb. 6-8 óra múlva száraz és átvonható. Erősen átitatott felületek teljes száradása 1-2 napnál több is lehet.

Szerszámtisztítás: Használat után K.O.S Hígítóval.

Utasítások: Az olajmaradékokat csatornába vagy talajvízbe ne öntsük. A beszáradt termék maradványok a háztartási hulladékkal kidobhatóak és a fémdoboz újrafelhasználható.

Figyelem: A száradó olajok bizonyos körülmények között öngyulladóak. Az olajjal szennyezett rongyot nem szabad összegyűrni, hanem kiterítve kell megszárítani. A csiszolatport elkülönítve tároljuk és nedvesítsük. A K.O.S szavatolja a minőséget, de nem szavatolja a helytelen felhasználást. A fafelületek kémiai és fizikai tulajdonságai eltérhetnek egymástól, ezért minden esetben végezzen próbakezelést és győződjön meg a tényleges végeredményről. Az olajok száradáshoz oxigént használnak fel, nem megfelelő körülmény erős illatot eredményezhet.

Veszélyességi tudnivalók emberre és környezetre: Kerülje a bőrrel való érintkezést, az ismételt bőrrel való érintkezés a bőr kiszáradását vagy megrepedezését okozhatja.

Biztonsági tanácsok: gyerek kezébe ne kerüljön. Lenyelés esetén hánytatni tilos. Azonnal orvoshoz kell fordulni és megmutatni az edényt vagy a címkét.