GNATURE BÜTÜVÉDŐ OLAJ 0,75L

GNATURE BÜTÜVÉDŐ OLAJ 0,75L

Miben jobb a Gnature bütüvédő, mint más bütüvédők?

  • Természetes olajokból és gyantákból készült
  • Hatékonyan véd a nedvességgel szemben 
  • UV védelemmel ellátott
  • Megakadályozza a gomba, a kékülés és a penész kialakulását
  • Tökéletes időjárásálló tulajdonságokkal rendelkezik
  • Nincs lepergés, kártyásodás
  • Egyszerű felhasználni
lf :
lf lf lf
7 840 Ft
db
db
Kedvencekhez
Részletek
Vélemények
Feldolgozási útmutató
Részletek

Általános termékleírás

Természetes olajok, gyanták és viaszok keverékéből készült természetes olaj a fa végeinek (bütüjének) védelmére.Az olaj mélyen behatol a fába, nagyon rugalmas felületeket képez, amely véd az időjárási hatásoktól, a nedvességtől és a napsugaraktól. A fa pórusai nyitva maradnak, ami lehetővé teszi a fa "lélegzését".

Felhasználási terület: Használható első kezelésnél és felújító rétegekhez is. Alkalmas puha és keményfa kezelésére. (Tölgy vagy trópusi fafajták esetén a próbakezelés javasolt, mivel az ilyen felületek száradási ideje hosszabb lehet.)

Összetétel: Faolaj, lenolaj, gyanta, kaolin, kréta, szilícium-dioxid, viasz, alumínium-oxid, cink-karbonát, alifás szénhidrogének, alumínium-szilikát, szikkatív (szárítóadalék). Antiszeptikus adalékként jód-2-propinil-butil-karbonátot tartalmaz. Illékony szerves vegyületek tartalma ebben a termékben legfeljebb 290 g/l. EU szabvány szerinti határérték - 400 g/l (d kategória 2010-től)

Szín: színtelen

Tárolás: Száraz, hűvös helyen, jól lezárva tárolandó. A termék felületén a filmréteg kialakulásának elkerülése érdekében ajánlatos a maradékot jól zárható, kisebb edénybe áttölteni a levegővel való érintkezés csökkentése érdekében.

Eltarthatóság: Felbontás nélkül eltartható legalább 5 évig.

Kiszerelés: 0,75 l.

Kiadósság: 

0,75 l. = 8-12 m2

Hirnholzschutz

Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Feldolgozási útmutató

Feldolgozási útmutató

A felület előkészítése: A felületnek por-, szennyeződés- és zsírmentesnek kell lennie. Ne dolgozzon a termékkel 10°C alatt.
A fa maximális felületi nedvességtartalma - 14%- nál ne legyen magasabb.
A fűrészárut festés előtt egy kefével meg kell tisztítani.
A fa további védelmére (különösen a puha tűlevelű fák - például fenyő, lucfenyő, cédrus stb.) rothadás, kék folt és penész elleni védelme érdekében javasolt lekezelni GNature 870 Alapozó védőolajjal.

Felhasználás: A termék felhasználásra kész, nem kell hígítani. Alaposan keverje fel 1-3 percig. Az olajat egyenletesen vigye fel ecsettel (lehet természetes, szintetikus vagy vegyes sörtéjű). Az olajat úgykell felhordani, hogy a lehető legtöbb repedést és vágást befedje a felületen a fa maximális védelme érdekében. 24 óra elteltével vigye fel a második réteget hasonló eljárással.
Kültéri szerkezetek festésekor a fa stabilitása érdekében javasoljuk az elemek összeszerelés előtti kezelését, a fa minden oldalról történő festését.

Fontos: A kezelés eredménye a fa fajtájától és a felület-előkészítés minőségétől függ, ezért előzetes vizsgálatokat mindig végezzen. A feldolgozás és a száradás során gondoskodni kell a jó szellőzésről! A termék használata és száradása során a környezeti hőmérséklet nem lehet +10°C-nál alacsonyabb! A feldolgozás és a száradás során víz vagy szennyeződés nem érheti a felületet, és kerülni kell a közvetlen napfényt.

Felújítás: Vizsgálja meg a régi bevonatokat repedés és lepergés tekintetében. A felületet meg kell tisztítani a portól és szennyeződésektől. A GNature Bütüvédő olajat a fent leírt módon kell felhordani. Egy réteg olaj általában elegendő a felület megújításához.

Száradási idő: Normál klímán (+20°С és 50%-os relatív páratartalom) a száradási idő kb. 12 óra. További rétegek felhordása: 24 óra
múlva. A felület végleges szilárdságát 7-10 nap múlva éri el. Az alacsonyabb hőmérséklet, a magas páratartalom vagy túl sok termék felhordása késlelteti a száradási folyamatot.

A szerszámokat a munka után azonnal meg kell tisztítani G-Nature Art. 160 Hígítóval. Ezután öblítse le a szerszámokat meleg szappanos oldattal és tiszta vízzel.