BIOPIN TERASZOLAJ

BIOPIN TERASZOLAJ
BIOPIN TERASZOLAJ
BIOPIN TERASZOLAJ
BIOPIN TERASZOLAJ

Miben jobb a Biopin teraszolaj, mint más teraszolajok?

 • Több felhasználási területtel rendelkezik:
  • alapozó
  • befejező
  • ápoló kezelésére is alkalmas
 • Impregnál és frissen tartja a felültet
 • Több színben elérhető (4) és tovább színezhető a pigmentekkel
 • Gátolja a fa kiszáradását és repedezését
 • Magas pigment tartalma megakadályozza a korai szürkülést
 • 100% természetes alapanyagok
 • Bio-high-tech termékminősítés (megújuló nyersanyagokból készült)
Minősítések

Kipárolgás: A+  

Bio-High-Tech-Product: Megújulónyersanyagból készült

IBR tanúsítvány: Egészség- és környezettudatos (Az IBR által tesztelt)

Gyerek- és bababarát: Gyerekjátékra alkalmazható (DIN EN 71/3)

:
A+ KipárolgásBio-High-Tech-Product termékminősítésIBR tanúsítvány Egészség- és környezettudatosGyerekjátékra alkalmazható (DIN EN 71/3)
Státusz:
Raktáron
Először kiszerelést, majd színt válasszon:
Kedvencekhez
Részletek
Vélemények
Felhasználási útmutató
VIDEÓ
Részletek

Általános termékleírás

A biopin Teraszolaj egy magas minőségű, speciális olaj kültéri teraszok, faépítmények, stégek. A magas minőségű növényi olajok impregnálják és frissen tartják az új fafelületeket, a régieket pedig megújítják, gátolja a fa kiszáradását, repedezését. Az ásványi pigmentek gondoskodnak a felület szépségéről és megakadályozzák a korai szürkülést.

Felhasználási terület: Kezeletlen, nagynyomáson impregnált és olajozott fák kültéri alap-, befejező és ápoló kezelésére. Teraszburkolat, stégek stb. kezelésére. Különösen ajánlott: Bangkirai, massaranduba, akác, douglas fenyő, vörösfenyő, nagynyomáson impregnált tűlevelű fákhoz.

Összetétel: Kötőanyag: természetes növényi olajok, zsírsavak és gyanták. Oldószer: az Ön és környezete érdekében izoalifát. Természetes oldószerekről!

Szín: vörösfenyő (larche), bangkirai,  teak, douglas. Tölgyön, keményfákon és fenyőn eltérő színt eredményez. A teraszolaj természetes pigmentekkel tovább színezhető, viszont az eredmény a KOS pigment színmintától eltérő lesz, a teraszolaj alapszínei miatt. A minták fenyőfára készültek, más fafajokon más pácképet kaphatunk.

Tárolás: Száraz, gyermekektől jól elzárt helyen. Hűvös és fagymentes helyen.

Eltarthatóság: Zárt állapotban, legalább 4 évig eltartható.

Kiszerelés: 0,75 l., 2,5 l., 10l

Kiadósság egy rétegben:

0,75 l. = 12 m2

2,5 l. = 35 m

10 l. = 140 m

 Kattintson és nézze meg videós útmutatónkat!

Terrassenöl

Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Felhasználási útmutató

Felhasználási útmutató

Alkalmas alapfelületek Kezeletlen, nagynyomáson kezelt vagy már olajozott kemény és puhafa felületek kültéri kezeléséhez. A színeltérések elkerülése érdekében a különböző gyártási számú termékeket össze kell keverni. Ismeretlen eredetű trópusi fák esetében egy kis területen ajánlatos előzetes próbát végezni ill. a szállítónál érdeklődni.

Felhasználás: 13-14 m2/liter egy rétegben. A fa felületi tulajdonságainak és szívóképességének függvényében.

Száradási idő: 20 °C-on, közepes páratartalomnál 4-6 h múlva porszáraz, újrafesthető. Teljes kikeményedés 1-2 nap.

Felületi kívánalmak: Az alapnak száraznak, por és zsírmentesnek kell lennie.

Feldolgozás: Használat előtt alaposan keverje fel. Feldolgozási hőmérséklet legalább 8 °C. Ecsettel ill. padlókefével stb. felhordható. Vékonyan egyenletesen.

Hígítás: Feldolgozáskész; szükség esetén biopin Hígítóval hígítsa.

Alapozás/ új felület: A biopin Teraszolajat vékonyan egyenletesen vigye fel a fa rostirányának megfelelően. A nem beszívódott olajat kb. 15 perc múlva dolgozza be, oszlassa el, hogy a felületen ne képződjenek pocsolyák és olajcsíkok. A felület nedvszívó képességétől függően 2-3 alkalommal megismételjük a folyamatot. A rétegek felvitele között néhány órát várjon.

Ápolás/ felújítás: A fafelületeket ajánlott évente az időjárástól és a használattól függően akár sűrűbben kell karbantartani. Ha a bevonat megkopik, kifakul akkor ápolásra szorul. Az ápolás az előzőekben használt olajjal történhet, ez vonatkozik a használat során keletkezett sérülésekre is. A régi felületeket alaposan kefével és vízzel vagy nagynyomású tisztítóval tisztítsa le, majd a fát alaposan hagyja kiszáradni (ez akár egy hetet is jelenthet). Erősen elszürkült felületet csiszolja át vagy biopin Szürküléseltávolítóval kezelje először és száradás után adott esetben finoman csiszolja át, ha túl érdes lenne. Ezután 1-3 rétegben vigye fel a biopin Teraszolajat, az új felületnél leírtak szerint.

Feldolgozási javaslat: Annak érdekében, hogy ne keletkezzenek túlzottan fényes foltok, a biopin Teraszolajat ne hordja fel túl vastagon. Az ilyen helyek nedves időben csúszásveszélyesek lehetnek. Ápolókezelés az igénybevettségtől függően, de lehetőleg évente egyszer javasolt.

Szerszámtisztítás: Használat után biopin Ecsettisztítóval.

Általános figyelmeztetés: A természetes festékeknek jellegzetes illatuk van a felhasznált növényi olajok miatt. A felhasználás alatt biztosítsa a jó szellőzést. A száradó olajok bizonyos körülmények között öngyulladóak, ezért az olajjal átitatott rongyokat terítse ki száradni vagy áztassa vízbe. Használat esetén a fent leírtaknak megfelelően nem áll fenn az öngyulladás veszélye.

Hulladékkezelés: A biológiailag lebomló és oldószermentes anyagokat se juttassa a szennyvízbe, talajba. A beszáradt termékmaradványok a háztartási szeméttel elszállíthatóak. Az üres fémdobozt szelektíven tegye a megfelelő hulladéktárolóba.

VIDEÓ