BIOPIN FEHÉR FEDŐLAKK AQUA 0,75 l.

BIOPIN FEHÉR FEDŐLAKK AQUA 0,75 l.

Miben jobb a Biopin színes fedőlakk, mint a szintetikus zománcfestékek?

 • 100% természetes alapanyagok (bababarát)
 • Kiváló fedőképesség
 • Fényes lakkszerű megjelenés
 • Oldószermentes
 • Beltéri fa és fém fedőlakkozásához is alkalmas
  • ablakok
  • ajtók
  • bútorok
  • radiátorok, csövek
  • kovácsoltvasak
 • Víz- és szennyeződés álló felületet képez
 • Hosszútávon rugalmas marad (nem repedezik)
 • Használat után is lélegzik a felület (légzésaktív)
 • Bio-high-tech termékminősítés (megújuló nyersanyagokból készült)
 • 0 VOC (<1g/l.)
Státusz:
Raktáron
Gyerekjátékra (DIN EN 71/3):
(DIN EN 71/3)
7 310 Ft
db
db
Kedvencekhez
Részletek
Vélemények
Feldolgozási útmutató
Részletek

Általános termékleírás

A színes fedőlakk legnagyobb előnye, hogy minden pozitív tulajdonsággal rendelkezik, amivel a szintetikus zománcfestékek. Viszont lényeges eltérés, hogy a biopin fedőlakk természetes anyagokból készült, kipárolgása nincs, ezáltal a felfestéskor biztosak lehetünk benne, hogy nem fognak káros anyagok az otthonunkba párologni.

Selyemfényű oldószermentes fedőlakk növényi olajok és természetes gyanták kivonatából, magas minőségi beltéri festéshez. Magas minőségi követelményeknek megfelelő felületet ad. Hosszútávon rugalmas.

Felhasználási terület: Fa fém fedőlakkozásához; pl. ablak, ajtó bútor stb. Padlóhoz a keményolajat használjon. Más alapok, különösen a tölgy, gesztenye valamint különböző trópusi fák járulékos anyagaik miatt erősen lassítják a száradás folyamatát. Az ilyen alapokon előzetes próbafestést kell végezni. 

Összetétel: Kötőanyag: növényi olajok, természtes gyanták. Oldószer: víz. Pigmentek és töltőanyagok: ásványi pigmentek, titándioxid. Segédanyagok: növényi bázisú emulgálószer, ólom- és báriummentes szárítóadalék, metilcellulóz, stabilizátor.

Szín: fehér

Tárolás: Száraz, gyermekektől jól elzárt, hűvös, fagymentes helyen.

Eltarthatóság: Zárt állapotban, legalább 4 évig eltartható.

Kiszerelés: 0,75 l.

Kiadósság egy rétegben: 

0,75 l. = 11 m2

Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Feldolgozási útmutató

Feldolgozási útmutató

Felhasználás: 13-14 m2/liter egy rétegben. A felület tulajdonságainak és nedvszívóképességének függvényében. A fa bütüje és a parafa felület különösen az első réteg felvitelénél nagyobb mennyiséget szív magába.

Száradási idő: 20 °C-on, közepes páratartalomnál 3-6 h múlva porszáraz, óvatosan csiszolható és újrafesthető kb. 24 óra múlva. A végső keménységét néhány hét múlva éri el.

Alkalmas alapfelületek: Fa, faanyagok, fém.

Felületi kívánalmak: Az alapnak száraznak, por és zsírmentesnek kell lennie. A fémfelületeket rozsdátlanítani kell.

Feldolgozás: Feldolgozási hőmérséklet legalább 10 °C. Ecsettel vagy hengerrel, szórással csak próba után!

Hígitás: Feldolgozáskész; szükség esetén vízzel hígítható.

Előkezelés: A gyantagazdag és trópusi fákat Hígítóval dörzsölje át. Várja meg, míg a felület megszárad. Gyantatáskákat szúrja ki vagy égesse ki.

Alapkezelés: Optimális felület eléréséhez a fát biopin Alapozóolajjal kezelje először. Hagyja száradni. Kis lyukakat, repedéseket tömítse. Száradás után csiszolja. Fém felületek alapozása rozsdavédővel vagy biopin Lenolajjal történjen.

Befejező kezelés: Két réteg biopin Színes fedőlakkot vékonyan és egyenletesen vigye fel. Köztes szárítás, finomcsiszolás.

Felújítás: A régi felületeket vizsgálja át és a rosszul tapadó helyeken, ill. a lepattogzott helyeken az alapig távolítsa el. Új réteg felvitele a fentiek szerint. A stabil rétegeket tisztogassa le, adott esetben gyengén csiszolja át. Az elhasználódás fokától függően 1-2 réteg biopin Színes fedőlakkot vigyen fel. Akrillakkok vagy ismeretlen felület esetében végezzen próbát.

Szerszámtisztítás: Használat után azonnal meleg vízzel, szappannal. Tiszta vízzel öblítse ki. Hosszabb munkaszünet esetén a kenőszerszámot állítsa vízbe.

Feldolgozási útmutató: Optimális végeredmény eléréséhez egyszer a biopin Alapozóolajjal kezelje először. Hagyja száradni, lyukat tömítse, csiszolja, alapozófestékkel fessei. Fémrészeket rozsdátlanítsa és rozsdavédővel vagy biopin Lenolajjal kezelje először.

Általános információk: A természetes festékeknek jellegzetes illatuk van. A felhasznált növényi olajok miatt. A felhasználás alatt biztosítsa a jó szellőzést. A száradó olajok bizonyos körülmények között öngyulladóak, ezért az olajjal átitatott rongyokat terítse ki száradni vagy áztassa vízbe. Használat esetén a fent leírtaknak megfelelően nem áll fenn az öngyulladás veszélye. A színezett felületek az első napokban még foghatnak.

Hulladékkezelés: A festék vagy oldószermaradványokat ne juttassa a szennyvízbe, talajba. A beszáradt termékmaradványok a háztartási szeméttel elszállíthatóak. Az üres fémdobozt szelektíven tegye a megfelelő hulladéktárolóba.