BIOPIN PADLÓVIASZ AQUA (matt, bükkre, kőrisre, fenyőre)

BIOPIN PADLÓVIASZ AQUA (matt, bükkre, kőrisre, fenyőre)

Miben jobb a Biopin padlóviasz, mint más padlóápolók?

  • Könnyű felvinni a felületre
  • 100% természetes alapanyagok (Bababarát)
  • Bio-high-tech termékminősítés (megújuló nyersanyagokból készült)
  • Nagy igénybevételre lett tervezve (strapabíró)
  • Víz- és szennyeződés álló felületet képez
  • A fák erezetének alap színtónusát enyhén mélyíti és élénkíti
  • Hosszútávon rugalmas marad (nem repedezik)
  • Használat után is lélegzik a felület (légzésaktív)
  • Elektrosztatikus feltöltődés mentes (antisztatikus)
Státusz:
Raktáron
Gyerekjátékra (DIN EN 71/3):
(DIN EN 71/3)
Válasszon kiszerelést:
Kedvencekhez
Részletek
Vélemények
Felhasználási útmutató
Videó
Részletek

Általános termékleírás

Oldószermentes, folyékony viasz természetes viaszokból és növényi olajokból beltéri felületkezeléshez. A padlóviasszal kezelt felületek víz- és szennytaszítóak, antisztatikus, légzésaktív. Selyemfényűre polírozható.

Felhasználási terület: Kezeletlen fa- és parafapadlók beltéri felületkezeléséhez. Viaszolt padló és linóleum ápolására is alkalmas. A járulékos anyagban gazdag fák pl. tölgy, gesztenye vagy egyes trópusi fák elszíneződést okozhatnak vagy nehezen száradnak. A felületkezelés előtt próbát kell végezni.Gyermekjátékra alkalmazható: EN 71/3 szabvány alapján.

Összetétel: Kötőanyag: polimerizált természetes olajok és zsírsavak, karnaubaviasz, méhviasz. Oldószer: víz. Segédanyagok: növényi bázisú emulgeálószer, ólom- és báriummentes szárítóadalék és stabilizátor

Szín: színtelen, felkenéskor tejszínű felületet ad, száradás után színtelenné válik. (Matt felületet képez) 

Tárolás: Száraz, gyermekektől jól elzárt helyen. Hűvös, száraz és fagymentes helyen.

Eltarthatóság: Zárt állapotban legalább 4 évig eltartható.

Kiszerelés: 0,75 l.; 2,5 l.

Kiadósság egy rétegben:

0,75 l. = 11 m2

2,5 l. = 33 m2

Fussbodenwachs

Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Felhasználási útmutató

Feldolgozási útmutató

Alkalmas alapfelületek: Kezeletlen és nedvszívó fa és parafa felületek.
Felületi kívánalmak Az alapnak száraznak, por és zsírmentesnek kell lennie.

Felhasználás: 12-14 m2/liter egy rétegben. A felület tulajdonságainak és nedvszívóképességének függvényében. A fa bütüje és a parafa felület különösen az első réteg felvitelénél nagyobb mennyiséget szív magába.

Száradási idő: 20 °C közepes páratartalomnál 3-4 óra múlva polírozható. Gépi polírozásnál 24 óra várakozás szükséges. 12-24 óra múlva lehet a felületet óvatosan használni. Végső kikeményedését pár nap múlva éri el.

Feldolgozás: Ecsettel vagy szivaccsal vékonyan egyenletesen vigye fel a felületre. Jobb kétszer nagyon kicsit, mint egyszer sokat. 10 °C alatt ne h asználja.

Hígitás: Felhordásra kész állapotú. Szükség esetén vízzel hígítsa.

Felhasználás: Egy-két réteg oldószermentes biopin Padlóolajat vigyen fel majd hagyja megszáradni, utána finom csiszolópapírral csiszolja át és portalanítsa. A biopin Padlóviaszt vékonyan egyenletesen vigye fel. Járóvonalon és ahol az első réteg után nem teljes a rétegképződés egy második vékony réteg szükséges. 3-4 óra múlva polírozható ronggyal, polírozókefével ill. polírozógéppel. Munkálatok közben használjon tiszta cipőt, hogy a szennyeződés ne ragadjon a felületbe. Ha másnap polírozza jobb felületet kapunk. Polírozógéppel 24 óra múlva polírozza.

Felújítás: Lakkozott padlókról a lakkréteget teljesen csiszolja le, majd új réteget vigyen fel. Mozgó viasz rétegeket távolítsa el és egyszer biopin Padlóviasszal vékonyan kezelje, majd polírozza. Részben elkopott padlót tisztítsa meg, kopott részt egyszer kezelje és polírozza. Más gyártók viaszával kezelt padlók esetében komplett kezelést csináljon és polírozzon, hogy ne legyen fényeltérés.

Szerszámtisztítás: Használat után melegvízzel és szappannal lehet letisztítani. Tiszta vízzel jól öblítse ki. Rövidebb munkaszünetekben a szerszámot állítsa vízbe vagy előírás szerint tisztítsa.

Felhasználási útmutató: A túl vastag viaszréteg meghosszabbítja a száradási időt, különösen a fúgáknál és mélyedéseknél tejszerű felületet képez.

Tisztítás és ápolás: A viaszolt padlót eleinte kímélje. Tisztítás meleg szappanos vízzel történhet. Időnként a felmosóvízbe tegyen egy kevés biopin Padlóápolószert. Semmiképp ne engedje meg, hogy a viaszréteg teljesen elkopjon, mert az alapba szennyeződés maradványok kerülhetnek, amely átfogóbb javítási munkát tesz szükségessé. Elhasználódott felületeket újra viaszolja.

Biztonsági intézkedések: A biztonsági tudnivalókat a termékre vonatkozó biztonsági adatlap tartalmazza.

Általános információk: A természetes festékeknek jellegzetes illatuk van. A felhasznált növényi olajok miatt.
A felhasználás alatt biztosítsa a jó szellőzést. A száradó olajok bizonyos körülmények között öngyulladóak, ezért az olajjal átitatott rongyokat terítse ki száradni vagy áztassa vízbe. Használat esetén a fent leírtaknak megfelelően nem áll fenn az öngyulladás veszélye. A színezett felületek az első napokban még foghatnak.

Hulladékkezelés: A festék vagy oldószermaradványokat ne juttassa a szennyvízbe, talajba. A beszáradt termékmaradványok a háztartási szeméttel elszállíthatóak. Az üres fémdobozt szelektíven tegye a megfelelő hulladéktárolóba.

Videó