BIOPIN PADLÓLAKK AQUA (selyemfényű, bükkre, kőrisre, fenyőre)

BIOPIN PADLÓLAKK AQUA (selyemfényű, bükkre, kőrisre, fenyőre)

Miben jobb a Biopin padlólakk, mint más padlólakkok?

 • Könnyű felújítani (felhasználóbarát)
 • 100% természetes alapanyagok (bababarát)
 • Bio-high-tech termékminősítés (megújuló nyersanyagokból készült)
 • Nagy igénybevételre lett tervezve (strapabíró)
 • Víz- és szennyeződés álló felületet képez
 • Jó beszívódó és tapadási képességekkel rendelkezik
 • Hosszútávon rugalmas marad (nem repedezik)
 • Oldószermentes
 • Használat után is lélegzik a felület (légzésaktív)
 • Víztaszító felületet képez
 • Elektrosztatikus feltöltődés mentes (antisztatikus)
 • 0 VOC (<1g/l.)
Minősítések

Kipárolgás: A+  

Bio-High-Tech-Product: Megújulónyersanyagból készült

IBR tanúsítvány: Egészség- és környezettudatos (Az IBR által tesztelt)

Gyerek- és bababarát: Gyerekjátékra alkalmazható (DIN EN 71/3)

:
A+ KipárolgásBio-High-Tech-Product termékminősítésIBR tanúsítvány Egészség- és környezettudatosGyerekjátékra alkalmazható (DIN EN 71/3)
Státusz:
Raktáron
Válasszon kiszerelést:
Kedvencekhez
Részletek
Vélemények
Felhasználási útmutató
Részletek

Általános termékleírás

Selyemfényű, oldószermentes lakk strapabíró felületnemesítéshez beltérben. A biopin Padlólakk víz- és szennyeződés álló felületet alkot. Magas növényi olaj tartalmának köszönhetően jó beszívódó és tapadási képességekkel rendelkezik, hosszútávon rugalmas.

Felhasználási terület: Mindenhol ahol nagy igénybevétellel kell számolni. Beltéri fafelületekre parkettára, hajópadlóra, parafapadlóra. A járulékos anyagban gazdag fák pl. tölgy, gesztenye vagy egyes trópusi fák, parafa, szalagparketták OSB-padlók ragasztóinak puhító anyagai késleltethetik a száradást vagy színelváltozást okozhatnak. A felületkezelés előtt próbát kell végezni.Gyermekjátékra alkalmazható: EN 71/3 szabvány alapján.

Összetétel: Kötőanyag: polimerizált növényi olajok, zsírsavak és gyanták. Oldószer: víz. Segédanyagok: növényi bázisú emulgeálószer, kovasav, ólom- és báriummentes szárítóadalék és stabilizátor.

Szín: színtelen, felkenéskor tejszínű felületet ad, száradás után színtelenné válik

Tárolás: Száraz, gyermekektől jól elzárt helyen. Hűvös, száraz és fagymentes helyen.

Eltarthatóság: Zárt állapotban legalább 4 évig eltartható. 

Kiszerelés: 0,75 l. 2,5 l.

Kiadósság egy rétegben:

0,75 l. = 11 m2

2,5 l. = 33 m2

Fussbodenlack

Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Felhasználási útmutató

Feldolgozási útmutató

Alkalmas alapfelületek Kezeletlen és nedvszívó fa és parafa felületek. 

Felületi kívánalmak: Az alapnak száraznak, por és zsírmentesnek kell lennie.

Felhasználás: 13-14 m2/liter egy rétegben. A felület tulajdonságainak és nedvszívóképességének függvényében. A fa bütüje és a parafa felület különösen az első réteg felvitelénél nagyobb mennyiséget szív magába.

Száradási idő: 20 °C közepes páratartalomnál 3-5 óra múlva polírozható. Csiszolható és újra átvonható 12-24 óra múlva. Eleinte óvatosan használni. Végső keménységét néhány nap múlva éri el. 

Feldolgozás: A csiszolatport a felületről távolítsa el. Ecsettel vagy szórással vagy hengerrel vékonyan egyenletesen vigye fel a felületre. 10 °C alatt ne használja. Használat előtt keverje fel, ütemesen vigye fel, mert gyorsan szárad. A rétegek között finom csiszolópapírral (180-220) csiszoljon.

Hígitás: Felhordásra kész állapotú. Szükség esetén vízzel hígítsa.

Felhasználás: Egyszer vékonyan biopin Padlóolajjal vagy biopin Padlólakkal (20%-os vizes hígítás) kenje át a felületet. Parafa padlóknál második réteg is szükséges lehet.

Befejezés: Kétszer biopin Padlólakkal.

Felújítás: Lakkozott padlókról a mozgó lakkréteget távolítsa el. A biopin Padlóviasszal kezelt felületet oldószerrel (Hígító) mossa át majd csiszolja le. Ismeretlen felületeket csiszolja le, majd végezzen próbakezelést. 1-3 réteg biopin Padlólakkot vigyen fel. Lepergő vagy más módon hibás régi rétegeket távolítsa el és új rétegeket vigyen fel.

Szerszámtisztítás: Használat után melegvízzel és szappannal tisztítsa. Tiszta vízzel jól öblítse ki. Rövidebb munkaszünetekben a szerszámot állítsa vízbe vagy előírás szerint tisztítsa.

Biztonsági intézkedések: A biztonsági tudnivalókat a termékre vonatkozó biztonsági adatlap tartalmazza. Általános információk A természetes festékeknek jellegzetes illatuk van. A felhasznált növényi olajok miatt.
A felhasználás alatt biztosítsa a jó szellőzést. A száradó olajok bizonyos körülmények között öngyulladóak, ezért az olajjal átitatott rongyokat terítse ki száradni vagy áztassa vízbe. Használat esetén a fent leírtaknak megfelelően nem áll fenn az öngyulladás veszélye. A színezett felületek az első napokban még foghatnak.

Hulladékkezelés: A festék vagy oldószermaradványokat ne juttassa a szennyvízbe, talajba. A beszáradt termékmaradványok a háztartási szeméttel elszállíthatóak. Az üres fémdobozt szelektíven tegye a megfelelő hulladéktárolóba.

Tisztítás és ápolás: A lakkozott felületeket először óvatosan terhelje. Ne használjon agresszív tisztítószereket.