BIOPIN MÉHVIASZBALZSAM AQUA - SZÍNTELEN

BIOPIN MÉHVIASZBALZSAM AQUA - SZÍNTELEN

Miben jobb a vizes Biopin méhviaszbalzsam, mint más viaszbalzsamok?

 

 • Több felületen felhasználható
  • fa, bőr
  • gyerekjátékok
  • kezelt kemény- és puhafák ápolása, utókezelése és javítása (íróasztal, komód, szekrény, ajtó)
 • Használat után is lélegzik a felület (légzésaktív)
 • Víztaszító, sima és selyemfényű felületet képez
 • Elektrosztatikus feltöltődés mentes (antisztatikus)
 • 0 VOC (<1g/l.)
Minősítések

Kipárolgás: A+  

Bio-High-Tech-Product: Megújulónyersanyagból készült

Gyerek- és bababarát: Gyerekjátékra alkalmazható (DIN EN 71/3)

:
A+ KipárolgásBio-High-Tech-Product termékminősítésGyerekjátékra alkalmazható (DIN EN 71/3)
Státusz:
Raktáron
Válasszon kiszerelést:
Kedvencekhez
Részletek
Vélemények
Felhasználási útmutató
Részletek

Általános termékleírás

Termékleírás: Oldószermentes átlátszó viaszkészítmény beltéri felületek nemesítésére, ápolására. Folyékony halmazállapotának köszönthetően gyorsabban, és a nehezen hozzáférhető részekre is könnyen, ecsettel felhordható. A természetes fajelleget a biopin Méhviaszbalzsam kiemeli és ápolja. Sima, selyemfényű felületet kölcsönöz, amely víztaszító és légzésaktív. A méhviasszal kezelt felületek antisztatikusak.

Felhasználási terület: Kezeletlen vagy alapozott fafelületek beltéri kezeléséhez, mint bútor, ajtó, játék, stb. A méhviaszbalzsam szintén alkalmas bőrtermékek, mint pl. cipők, motoros ruházat impregnálására és ápolására. Gyermekjátékra alkalmazható: EN 71/3 szabvány alapján.

Összetétel: Kötőanyag: természetes növényi olajok, zsírsavak és gyanták, méhviasz, karnaubaviasz Oldószer: víz

Segédanyagok: kobalt-linolsav (ólommentes szárítóadalék), növényi bázisú emulgeáló, metilcellulóz

Szín: Folyékony állapotban tejszerű, száradás után átlátszó.

Tárolás: Száraz, gyermekektől jól elzárt helyen. Hűvös és fagymentes helyen.

Eltarthatóság: Zárt állapotban, legalább 2 évig eltartható.

Kiszerelés: 0,5 l. 1 l.

Kiszerelés egy rétegben: 

0,5 l. = 9-12 m2

1 l. = 18-24 m2

Bienenwachsbalsam

Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Felhasználási útmutató

Felhasználási útmutató

Alkalmas alapfelületek: Fa és sima bőr felületek.

Felhasználás: 18-24 m2/liter nedvszívóképesség függvényében.  

Felületi kívánalmak Az alapnak száraznak, por és zsírmentesnek kell lennie.

Feldolgozás: A méhviaszbalzsamot ecsettel vékonyan vagy ronggyal bedörzsölve hordja fel. Feldolgozási hőmérséklet legalább 10 °C.

Előkészítés: Abban az esetben ha erősen gyantagazdag vagy magas olaj tartalmú a fa akkor Biopin Hígítóval dörzsölje át.

Alapozás: Az első felületkezelésnél az erősen nedvszívó vagy nagy igénybevételnek kitett felületeket egyszer érdemes Biopin Alapozóolajjal vagy Lenolajjal előkezelni.

Befejező kezelés: A biopin Méhviaszbalzsamot vékonyan, egyenletesen rostirányban hordja fel. Szükség esetén második réteg felvitele előtt hagyja száradni.

Utókezlés: Selymesen csillogó felület eléréséhez a felületet száradás után egy nem szálalódó ronggyal vagy polírozókefével enyhe nyomással polírozza át.

Felújítás: Vízfoltok ill. kisebb sérülések kiküszöbölésére, valamint kopott felületek felfrissítéséhez kevés biopin Méhviaszbalzsamot vékonyan ronggyal vigyen fel.

Feldolgozási útmutató: A túl vastag viaszréteg meghosszabbítja a száradási időt, különösen a fúgáknál és mélyedéseknél tejszerű felületet képez. Pácolt bútorok kezelésénél kövesse a pácgyártó utasításait. Alkáli pácolt felületeknél (hamuzsír és nátronlúg) feltétlenül alaposan mossa át és pl. ecetes vízzel semlegesítse.

Általános figyelmeztetés A természetes festékeknek jellegzetes illatuk van a felhasznált növényi olajok miatt. A felhasználás alatt biztosítsa a jó szellőzést. A száradó olajok bizonyos körülmények között öngyulladóak, ezért az olajjal átitatott rongyokat terítse ki száradni vagy áztassa vízbe. Használat esetén a fent leírtaknak megfelelően nem áll fenn az öngyulladás veszélye.

Szerszámtisztítás: Használat után azonnal melegvízzel, szappannal. Tiszta vízzel öblítse. Hosszabb munkaszünet esetén a kenőszerszámot állítsa vízbe.

Biztonsági intézkedések: Gyermekektől jól elzárva tartandó! A száradó olajok bizonyos körülmények között öngyulladóak, ezért a balzsammal szennyezett rongyokat nem összegyűrve tárolja, hanem kiterítve hagyja száradni vagy vízzel itassa át. Csiszoláskor a keletkezett csiszolatpor hasonló hatású, ezért a porszívó porzsákját ürítse kii és a csiszolatport kültérben helyezze el és tárolja, hogy nehogy lángot kapjon.

Hulladékkezelés: A festék vagy oldószermaradványokat ne juttassa a szennyvízbe, talajba. A beszáradt termékmaradványok a háztartási szeméttel elszállíthatóak. Az üres fémdobozt
szelektíven tegye a megfelelő hulladéktárolóba.
Tisztítás és ápolás Csak nedves törlőronggyal és adott esetben enyhe tisztítószerrel tisztítsa.
Bőrápolás Érzékeny bőrfelületen végezzen tesztet; a bőr először besötétedik, majd száradás után megint világos lesz; a biopin Méhviaszbalzsamot kefével vagy ronggyal vékonyan vigye fel és dörzsölje be; egy óra múlva polírozza (fényesítse); ápolás biopin Méhviaszbalzsammal vagy fényesebb felület eléréséhez biopin Méhviasszal.