BIOPIN KEMÉNYVIASZ (selyemmatt, minden fafajra, parafára)

BIOPIN KEMÉNYVIASZ (selyemmatt, minden fafajra, parafára)

Miben jobb a Biopin keményviasz, mint más viaszok?

  • Nagy igénybevételre lett tervezve (kopásálló)
  • Idővel nemesedik a felület
  • Kellemes tapintás
  • Kedvező kiadósság
  • Közel 90 fokig hőálló (a méhviaszok nem)
  • Ellenálló felületet képez a szennyeződések és nedvességgel szemben
  • Rugalmas felületet biztosít
  • Használat után is lélegzik a felület (légzésaktív)Státusz:
Raktáron
Gyerekjátékra (DIN EN 71/3):
(DIN EN 71/3)
Válasszon kiszerelést:
Kedvencekhez
Részletek
Vélemények
Felhasználási útmutató
Részletek

Általános termékleírás

Légzésaktív, víztaszító, befejező kezelés nagy igénybevételnek kitett beltéri fafelületekre. Selyemfényű víz- és szennytaszító felületet biztosít. Száradás után alkalmas élelmiszerekkel való érintkezésre.

Felhasználási terület: Erősen igénybevételnek kitett beltéri fafelületek, fapadlók, kezeletlen munkalapok befejező kezelésére (kivéve konyhai munkalap). Kezeletlen parafapadlózat befejező kezelésére, valamint mázatlan kerámia kezelésére.

Összetétel: Kötőanyag: polimerizált növényi olajok, zsírsavak és gyanták, méhviasz, karnaubaviasz. Oldószer: az Ön és környezete érdekében izoalifát. Természetes oldószerekről! Segédanyagok: ólom-és báriummentes szárítóadalék

Szín: színtelen

Tárolás: Száraz, gyermekektől jól elzárt helyen. Hűvös és fagymentes helyen.

Eltarthatóság: Zárt állapotban, legalább 4 évig eltartható.

Kiszerelés: 0,75 l. 2,5 l.

Kiszerelés egy rétegben:

0,75 l. = 9-11 m2

2,5 l. = 28-38 m2

Hartwachs

Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Felhasználási útmutató

Feldolgozási útmutató

Alkalmas alapfelületek Kezeletlen vagy olajozott fák, parafa, mázatlan kerámia. 

Felhasználás: kb. 40 ml/m2

Száradási idő: 20 °C-on, közepes páratartalomnál 3-6 h múlva száraz és polírozható. Erősen átita-tott alapok tovább megmunkálása 1-2 nap múlva.

Felületi kívánalmak: Az alapnak száraznak, por és zsírmentesnek, az ásványi alapoknak kémiailag semlegesnek kell lennie.

Feldolgozás: Kézi viaszolásnál nem szöszölődő ronggyal, nagy felület esetében tárcsás polírozógéppel történik a feldolgozás vékonyan, egyenletesen. Feldolgozási hőmérséklet legalább 8 °C.

Hígítás: Feldolgozáskész; szükség esetén Hígítóval hígítsa.

Előkezelés: Kezeletlen felületet biopin Természetes keményolajjal alapozza. A műszaki adatlapnak megfelelően járjon el. Száradás után finom csiszolópapírral csiszolja át. Szükség esetén még egy réteget vigyen fel.

Befejező kezelés: Egyszer vékonyan egyenletesen hordja fel. 3-6 óra múlva nem szálalódó ronggyal vagy polírozógéppel polírozza meg. A felületet eleinte óvatosan terhelje. Szükség esetén még egy réteget vigyen fel.

Ápolás és tisztítás: Enyhén szappanos vízzel, esetenként biopin Padlóápolóval ápolja. Erős elhasználódás esetén biopin Erős tisztítóval tisztítsa és adott esetben egy réteg biopin Keményviaszt vigyen fel és polírozza.

Szerszámtisztítás: Használat után Hígítóval.

Általános figyelmeztetés: A természetes festékeknek jellegzetes illatuk van a felhasznált növényi olajok miatt. A felhasználás alatt biztosítsa a jó szellőzést. A száradó olajok bizonyos körülmények között öngyulladóak, ezért az olajjal átitatott rongyokat terítse ki száradni vagy áztassa vízbe. Használat esetén a fent leírtaknak megfelelően nem áll fenn az öngyulladás veszélye.

Hulladékkezelés: A festék vagy oldószermaradványokat ne juttassa a szennyvízbe, talajba. A beszáradt termékmaradványok a háztartási szeméttel elszállíthatóak. Az üres fémdobozt szelektíven tegye a megfelelő hulladéktárolóba.