BIOPIN KEMÉNYVIASZ OLAJ (selyemfényű, minden fafajra, parafára)

BIOPIN KEMÉNYVIASZ OLAJ (selyemfényű, minden fafajra, parafára)

Miben jobb a Biopin keményviasz olaj, mint más parketta kezelő anyagok?

 • 2 az egyben: olajozás és viaszolás egy lépésben
 • Nagy igénybevételre lett tervezve (kopásálló)
 • Könnyű kezelhetőség
 • Ellenálló felületet képez a szennyeződések és nedvességgel szemben
 • IBR tanúsítvánnyal rendelkezik
 • Színezhető (14 színváltozat)
 • Alapozásra és befejező kezelésre is alkalmas
 • Elmélyíti a fa eredeti színét és kiemeli az erezetet
 • Rugalmas felületet biztos
Minősítések

Kipárolgás: A+  

Bio-High-Tech-Product: Megújulónyersanyagból készült

IBR tanúsítvány: Egészség- és környezettudatos (Az IBR által tesztelt)

Gyerek- és bababarát: Gyerekjátékra alkalmazható (DIN EN 71/3)

:
A+ KipárolgásBio-High-Tech-Product termékminősítésIBR tanúsítvány Egészség- és környezettudatosGyerekjátékra alkalmazható (DIN EN 71/3)
Státusz:
Raktáron
Válasszon kiszerelést:
Kedvencekhez
Részletek
Vélemények
Felhasználási útmutató
Technikai adatok
Részletek

Általános termékleírás

A biopin Keményviaszolaj növényi olajokból és viaszokból álló befejező kezelésre is alkalmas légzésaktív viaszemulzió padlók és más fa- és parafa felületek kezeléséhez. Könnyű kezelhetősége ellenére erős védelmet nyújt. A kikeményedett felület kopásálló, ellenáll a szennyeződésnek és a nedvességnek. Az alap színe elmélyül és kiemeli a fa erezetét.

Felhasználási terület: Alap és befejező kezelés kezeletlen vagy olajozott fadeszkapadlók, hajópadlók, svédpadlók, parketták és más erősen és kevésbé igénybevett igénybevett beltéri fafelületekhez.

Összetétel: Kötőanyag: természetes olajok, zsírsavak és természetes gyanták. Oldószer: az Ön és környezete érdekében izoalifát. Természetes oldószerekről! Segédanyagok: ólom-és báriummentes szárítóadalék, bentonit, etanol, karnaubaviasz.

Szín: színtelen, de K.O.S pigmentekkel színezhető.

Tárolás: Száraz, gyermekektől jól elzárt helyen. Hűvös és fagymentes helyen.

Eltarthatóság: Zárt állapotban, legalább 4 évig eltartható.

Kiszerelés: 0,75 l. 2,5 l.

Kiadósság egy rétegben:

0,75 l. = 11 m2

2,5 l. = 45 m2

Hartwachsöl

Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Felhasználási útmutató

Feldolgozási útmutató

Alkalmas alapfelületek: Kezeletlen vagy olajozott fapadlók, faanyagok vagy parafa.

Felületi kívánalmak: Az alapnak száraznak, por, zsírmentes és nedvszívónak kell lennie. Nyers alapokat gondosan átcsiszolni. A járulékos anyagban gazdag fák esetében végezzen próbakezelést.

Feldolgozás: Ecsettel, hengerrel, padlókefével, tárcsás polírozógéppel vékonyan felhordani. Feldolgozási hőmérséklet legalább 12 °C. A még nem száraz felületre csak tiszta cipővel szabad belépni. Lehetőleg egyszer használatos nylon védőt vegyen fel a cipőre.

Felhasználás: 12-14 m2/liter egy rétegben. A felület tulajdonságainak és nedvszívóképességének függvényében. A fa bütüje, a mázatlan kerámia, valamint a parafa különösen az első réteg felvitelénél nagyobb mennyiséget szív magába.

Száradási idő: 20 °C-on, közepes páratartalomnál 6-8 h múlva porszáraz, újrafesthető. Erősen átitatott alapok tovább megmunkálása 12 óra múlva. Az alacsony hőmérséklet és a magas páratartalom megnöveli a száradási időt. Kezdetben a felületet óvatosan terheljük és szőnyeget csak 14 nap múlva rakjunk fel.

Hígítás: Feldolgozáskész; szükség esetén Hígítóval hígítsa.

Előkezelés: A gyantagazdag és trópusi fákat biopin Hígítóval dörzsölje át. Erősen nedvszívó felületek esetében, mint bükk, bütü egy-két rétegben biopin Természetes keményolajjal alapozza.

Rétegfelépítés: A biopin Keményviaszolajat egyszer „NAGYON FONTOS!!” VÉKONYAN, EGYENLETESEN hordja fel és hagyja megszáradni. Egészen finom csiszolópapírral, jobb korongcsiszolóval vagy polírozógéppel 180-as finomságú papírral vagy fehér polírpaddal dolgozza át. A felület nedvszívó képességétől és az eredménytől függően 2-3 réteg biopin Keményviaszolajat vigyen fel. A rétegek között mindig hagyja megszáradni. Száradás után a felületet fehér paddal, padlófényesítő blokkal stb. polírozza.

Tipp: Nagy felületnél (ajánlott: 10 m2 felett) egytárcsás csiszolóval vagy polírozógéppel (korongcsiszolóval) az utolsó réteget még nedves állapotban bézs vagy fehér paddal dolgozza be a felületbe. Ebben az esetben magas minőségű és nagyon egyenletes felületet kap.

Olajozott felületek: Sérült vagy kopott felületeket tisztítsa le, finoman csiszolja vagy paddezze át, és úgy járjon el, javítása mint a befejező kezelésnél. A karcolások egy biopin Keményviaszolajjal átitatott rongy segítségével átpolírozhatóak.

Ápolás és tisztítás: A viaszolt felületeket ne tisztítsa agresszív tisztítószerekkel. Elsősorban szárazon tisztítsa. Nedves tisztítás esetén használjon nedves rongyot és Természetes Padlóápolót a felmosó vízben. Erős kopás esetén biopin Keményviaszolajjal kezelje újra.

Szerszámtisztítás: Használat után biopin Hígítóval tisztítsa.

Általános figyelmeztetés: A természetes festékeknek jellegzetes illatuk van a felhasznált növényi olajok miatt. A felhasználás alatt biztosítsa a jó szellőzést. A száradó olajok bizonyos körülmények között öngyulladóak, ezért az olajjal átitatott rongyokat terítse ki száradni vagy áztassa vízbe. Használat esetén a fent leírtaknak megfelelően nem áll fenn az öngyulladás veszélye.

Hulladékkezelés: A festék vagy oldószermaradványokat ne juttassa a szennyvízbe, talajba. A beszáradt termékmaradványok a háztartási szeméttel elszállíthatóak. Az üres fémdobozt szelektíven tegye a megfelelő hulladéktárolóba.

Technikai adatok
Technikai adatok:
Kezelhető alapanyag:  Fa
Felhasználási területek:  Padló, parketta, bútor, ajtó, burkolat, stb.
Kiadósság, egyréteghez (m2/l):  12-14 m²/l
EN 71/3 szerint gyerekjátékokra alkalmazható:  Igen
Alapozó és fedő is:  Igen
Izotiazolinon allergiások számára megfelelő: Igen
Színes: Nem
Tartósítószermentes: Igen
Száradása kb.: 6h
Átvonhatósság kb.: 8h
Felhordás: Ecset, velúr henger (szivacshengerrel ne)
Alkalmazási hőmérséklet min.: 10 °C
Kopásállóság:  Kopásálló
Bevonat:  színtelen
Javasolt rétegszám minimum:  2 réteg
Fényességi fok:  selyem
Hosszútávú védelem:  Igen
Páraátersztő képesség:  Kiváló
Alapanyag:  Természetes olajok, természetes fenyőgyanta és karnaubaviasz
Kiszerelés:  0,75l.; 2,5l
Felhasználás: Beltér