BIOPIN IDŐJÁRÁSÁLLÓ FESTÉK AQUA

BIOPIN IDŐJÁRÁSÁLLÓ FESTÉK AQUA
BIOPIN IDŐJÁRÁSÁLLÓ FESTÉK AQUA
BIOPIN IDŐJÁRÁSÁLLÓ FESTÉK AQUA
BIOPIN IDŐJÁRÁSÁLLÓ FESTÉK AQUA

Miben jobb a Biopin időjárásálló festék, mint más kültéri festékek?

 • Nem kártyásodik, nem pereg le (könnyen felújítható)
 • Hosszútávon rugalmas felületet képez
 • Víz és időjárásálló
 • Kiváló UV-védelmet nyújt (magas pigment tartalom)
 • 100% természetes alapanyagok: növényi olajok és gyanta
 • Több színben élérhető
 • Oldószermentes
 • Felhasználható több felületen
  • kültéri fafelületek kezelésére, pl.: faburkolatok, gépkocsibeálló
  • ablakok vagy faházak
 • Használat után is lélegzik a felület (légzésaktív)
 • 0 VOC (<1g/l.)
Minősítések

Kipárolgás: A+  

Bio-High-Tech-Product: Megújulónyersanyagból készült

Gyerek- és bababarát: Gyerekjátékra alkalmazható (DIN EN 71/3)

:
A+ KipárolgásBio-High-Tech-Product termékminősítésGyerekjátékra alkalmazható (DIN EN 71/3)
Státusz:
Raktáron
Először kiszerelést, majd színt válasszon:
Kedvencekhez
Részletek
Vélemények
Felhasználási útmutató
Videó
Részletek

Általános termékleírás

Oldószermentes színes fedőfesték növényi olajokból és gyantákból, tartós kültéri nyíltpórusú fakezeléshez. Kiváló víz és időjárásálló, hosszútávon rugalmas felületet képez. Nem kártyásodik, nem pereg le, ezért különösen könnyen felújítható. Szakszerű felvitel esetén jó UV-védelmet nyújt. Selyemfényű. 

Felhasználási terület: Kültéri kemény és puhafák kezelésére, pl.: faburkolatok, autóbeállók, kertibútorok ablakok és faházak. Járulékos anyagban gazdag fák pl.: tölgy, gesztenye vagy trópusi fák, ill. szintetikus faanyagvédő szerekkel kezelt felületek lassítják a száradás folyamatát vagy elszíneződhetnek. Az ilyen felületeken alapozzon biopin Természetes impregnáló olajjal. Végezzen próbakezelést. Járófelületekre a biopin Teraszolajat használja. 

Összetétel: Természetes növényi olajok, zsírsavak és gyanták. Oldószer: víz. Pigmentek és töltőanyagok: föld- és ásványi pigmentek. 

Szín: fehér (weiss), svéd vörös (schwedenrot), fenyő zöld (tannengrün), atlantik kék (atlantik blau), sziklaszürke (felsengrau). A kezdetben tejszerű anyag száradás közben elveszíti tejszerűségét. Selyemfényű. A minták fenyőfára készültek, más fafajokon más pácképet kaphatunk.

Tárolás: Száraz, gyermekektől jól elzárt helyen. Hűvös és fagymentes helyen.

Eltarthatóság: Zárt állapotban, legalább 4 évig eltartható.

Kiszerelés: 0,75 l., 2,5 l.

Kiadósság egy rétegben:

0,75 l.= 11 m

2,5 l. = 33 m

Kattintson és nézze meg videós útmutatónkat!

Wetterschutzfarbe

Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Felhasználási útmutató

Feldolgozási útmutató

Alkalmas alapfelületek: Fa, még jól tapadó lazúrfelületek, időjárásálló festékek (csak előzetes próbakezelés után). 

Felhasználás: 13-14 m2/liter egy rétegben. A fa felületi tulajdonságainak és szívóképességének függvényében.

Száradási idő: 20 °C-on, közepes páratartalomnál 3-5 h múlva porszáraz, újrafesthető kb. 1 nap múlva. Alacsony hőmérséklet és magas páratartalom növelik a száradási időt.

Felületi kívánalmak: Az alapnak száraznak, por és zsírmentesnek kell lennie. A régi bevonatoknak jól kell tapadni az alaphoz. Tűlevelű fák (luc, borovi) valamint különböző lombos fák. Járulékos anyagban gazdag fák pl.: tölgy, gesztenye vagy trópusi fák, ill. szintetikus faanyagvédő szerekkel kezelt felületek lassítják a száradás folyamatát vagy elszíneződhetnek. Minden esetben végezzen próbakezelést.

Feldolgozás: Feldolgozási hőmérséklet legalább 10 °C. Az időjárásálló festéket használat előtt jól keverje fel és műanyag szálú ecsettel vékonyan és egyenletesen rostirányba hordja fel.

Hígítás: Feldolgozáskész; szükség esetén vízzel hígítsa.

Előkezelés: Trópusi fákon vagy tölgyön nem feltűnő helyen végezzen próbafestést. A gyantahólyagokat adott esetben szúrja ki vagy égesse ki. A kékülés és fakárosító gombák elleni megbízható védelemhez biopin Holzwurmfrei-t használjon.

Felületépítés: 2 réteg biopin Időjárásálló festék. Az időjárásnak kitett erősen kitett helyeken 3 réteg biopin Időjárásálló festék.

Felújítás: A régi festést vizsgálja át és a rosszul tapadó helyeken ill. a lepattogzott helyeken az alapig távolítsa el. Új festékréteg felvitele a fentiek szerint. A stabil rétegeket tisztogassa le, adott esetben gyengén csiszolja át. Az elhasználódás fokától függően 1-2 réteg biopin Időjárásálló festéket vigyen fel. Minden más, ismeretlen lazúr alap esetében ugyanígy járjon el, de nem látható helyen minden esetben végezzen előtte próbafestést az összeférhetőség érdekében.

Szerszámtisztítás: Használat után melegvízzel és szappannal lehet tisztítani. Tiszta vízzel jól öblítse ki. Rövidebb munkaszünetekben a szerszámot állítsa vízbe vagy előírás szerint tisztítsa.

Biztonsági intézkedések: Jól lezárva, gyerektől távol tartani. A termékkel átitatott rongyot terítse ki száradni vagy áztassa vízben. Viseljen védőkesztyűt. Ne lélegezze be a csiszolatport és a festéket. Védőmaszk és porgyűjtő ajánlott.

Általános figyelmeztetés: A természetes festékeknek jellegzetes illatuk van a felhasznált növényi olajok miatt. A felhasználás alatt biztosítsa a jó szellőzést. A száradó olajok bizonyos körülmények között öngyulladóak, ezért az olajjal átitatott rongyokat terítse ki száradni vagy áztassa vízbe. Használat esetén a fent leírtaknak megfelelően nem áll fenn az öngyulladás veszélye.

Hulladékkezelés: A festék vagy oldószermaradványokat ne juttassa a szennyvízbe, talajba. A beszáradt termékmaradványok a háztartási szeméttel elszállíthatóak. Az üres fémdobozt tegye a megfelelő szelektív hulladéktárolóba.

Videó