BIOPIN BÚTORLAZÚR AQUA

BIOPIN BÚTORLAZÚR AQUA
BIOPIN BÚTORLAZÚR AQUA
BIOPIN BÚTORLAZÚR AQUA
BIOPIN BÚTORLAZÚR AQUA

Miért érdemes kipróbálni a Biopin bútorlazúrt?

 • 15 féle színváltozatban
 • 100% természetes alapanyagok
 • Védi a fát a szennyeződésektől és ápolja a fát
 • Felhasználható több felületen
  • gyerekjátékokra kenhető (bababarát)
  • kezeletlen beltéri puhafa felületekhez (mart felületek, ajtók, polcok)
 • Használat után is lélegzik a felület (légzésaktív)
 • Víztaszító felületet képez
 • Elektrosztatikus feltöltődés mentes (antisztatikus)
 • 0 VOC (<1g/l.)
Minősítések

Kipárolgás: A+  

Bio-High-Tech-Product: Megújulónyersanyagból készült

Gyerek- és bababarát: Gyerekjátékra alkalmazható (DIN EN 71/3)

:
A+ KipárolgásBio-High-Tech-Product termékminősítésGyerekjátékra alkalmazható (DIN EN 71/3)
Státusz:
Raktáron
Először kiszerelést, majd színt válasszon:
Kedvencekhez
Részletek
Vélemények
Felhasználási útmutató
Részletek

Általános termékleírás

Oldószermentes, selyem matt lazúr beltéri fa felületkezeléshez. Védi a fát a szennyeződésektől, víztaszító, légzésaktív.

Felhasználási terület: Kezeletlen beltéri felületekhez; pl. mart felületekhez, ajtók, polcok, játékok. Egyéb fák esetében, mint pl: tölgy a maradék faanyagon vagy nem látszó helyen próbafestést kell végezni. Gyermekjátékra alkalmazható: EN 71/3 szabvány alapján. Járófelületekre nem alkalmas. Járulékos anyagban gazdag (pl. csersav) fák esetében próbakezelést kell végezni, pl: tölgy, akác, vörösfenyő, teak, merbau, stb.

Összetétel: Természetes olajok, víz, metilcellulóz, növényi alapú emulgátor, vaskomplex

Szín: színtelen, kréta fehér (kalkweiss), fenyő (kiefer), bükk (buche), dió(nussbaum), teak, ébenfa (ebenholz), svédvörös (scwedenrot), lúgozott fenyő (kiefer gelaucht), fenyőzöld (tannengrün), paliszander (palisander), atlantik kék (atlantikblau), piros (rot), vörös bükk (buche rot), tölgy (eiche), a biopin Bútorlazúr nedves állapotban tejszerű. Végső színét száradás után nyeri el. A minták fenyőfára készültek, más fafajokon más pácképet kaphatunk.

Tárolás Száraz, gyermekektől jól elzárt helyen. Hűvös és fagymentes helyen.

Eltarthatóság: Zárt állapotban, legalább 4 évig eltartható.

Kiszerelés: 0,375 l.; 0,75 l.; 2,5 l. (színtől függően)

Kiadósság egy rétegben:

0,375 l. = 6 m2

0,75 l. = 12 m2

2,5 l. = 40 m2

Möbellasur

Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Felhasználási útmutató

Felhasználási útmutató

Felhasználási terület: kezeletlen vagy már lazúrozott beltéri fa felületek kezeléséhez; pl. fa bútorok, fa lambéria, beltéri ajtók, fa gyerekjátékok stb.

Alkalmas alapfelületek: Kezeletlen tűlevelű fák. Egyéb fák esetében a maradék faanyagon vagy nem látszó helyen végezzen próbafestést. A már lakkozott vagy lazúrozott festékréteget teljesen távolítsa el; régi biopin Beltéri lazúrréteget tisztítsa, csiszolja át. A már favédő alapozóval kezelt alapokon nem látható helyen végezzen próbát.

Felületi kívánalmak: Az alapnak száraznak, por és zsírmentesnek kell lennie. 

Felhasználás: 13-14 m2/liter egy rétegben. A felület tulajdonságainak és nedvszívóképességének függvényében. A fa bütüje és a parafa felület különösen az első réteg felvitelénél nagyobb mennyiséget szív magába.

Száradási idő: 20 °C-on, közepes páratartalomnál 3-4 h múlva porszáraz, újrafesthető 6-8 óra múlva. Az alacsony hőmérséklet és légnedvesség tartalom meghosszabbíthatja a száradási időt.

Feldolgozás: Az alapnak száraz, tiszta, zsírmentesnek kell lennie. 10 °C alatt ne használjuk. Használat előtt jól fel kell keverni vékonyan és egyenletesen rostirányban felhordani. 2-3 réteget vigyünk fel. Erősen nedvszívó felületek esetében biopin Alapozóolajjal alapozhatunk majd 1-2x biopin Bútorlazúrral kezeljük a felületet. A rétegek között tartsuk be a megfelelő száradási időt és finom csiszolópapírral csiszoljuk át.

Előkezelés: Egyszer vékonyan egyenletesen hordja fel, majd hagyja jól megszáradni.

Végső kezelés: 1-2 további réteget vékonyan és egyenletesen hordja. Nagy igénybevételnek kitett felületek érdemes tovább kezelni Biopin mélyviaszbalzsammal vagy a bútorviasszal. Ezáltal nem a szín fog kopni.  

Polírozás: Selyemfényű felület eléréséhez ronggyal vagy kefével polírozzuk (fényesítjük) a felületet.

Szerszámtisztítás: Használat után azonnal melegvízzel, szappannal. Tiszta vízzel öblítse ki. Hosszabb munkaszünet esetén a kenőszerszámot állítsa vízbe.
Általános információk: A természetes festékeknek jellegzetes illatuk van. A felhasznált növényi olajok miatt. A felhasználás alatt biztosítsa a jó szellőzést. A száradó olajok bizonyos körülmények között öngyulladóak, ezért az olajjal átitatott rongyokat terítse ki száradni vagy áztassa vízbe. Használat esetén a fent leírtaknak megfelelően nem áll fenn az öngyulladás veszélye. A színezett felületek az első napokban még foghatnak.

Biztonsági intézkedések: A biztonsági tudnivalókat a termékre vonatkozó biztonsági adatlap tartalmazza.

Hulladékkezelés: A festék vagy oldószermaradványokat ne juttassa a szennyvízbe, talajba. A beszáradt termékmaradványok a háztartási szeméttel elszállíthatóak. Az üres fémdobozt szelektíven tegye a megfelelő hulladéktárolóba.