BIOPIN BÚTORLAKK, BELTÉRI LAKK AQUA BÜKKRE, KŐRISRE, FENYŐRE

BIOPIN BÚTORLAKK, BELTÉRI LAKK AQUA BÜKKRE, KŐRISRE, FENYŐRE

Miben jobb a Biopin bútorlakk, mint más bútorlakkok?

 • Könnyű felújítani (felhasználóbarát)
 • 100% természetes alapanyagok (bababarát)
 • Bio-high-tech termékminősítés (megújuló nyersanyagokból készült)
 • Védi és nemesíti a bútort
 • Több beltéri felületen felhasználható:
  • kezeletlen fenyő-, bükk-, juhar-, nyír-
  • gumifabútorok
  • faburkolatok
  • ajtók
 • Víz- és szennyeződés álló felületet képez
 • Hosszútávon rugalmas marad (nem repedezik)
 • Oldószermentes
 • Használat után is lélegzik a felület (légzésaktív)
 • 0 VOC (<1g/l.)
Válasszon kiszerelést:
Kedvencekhez
Kérdés a termékről
Részletek
Vélemények
Felhasználási útmutató
Részletek

Általános termékleírás

Selyemfényű, oldószermentes védőréteg beltéri nemesítő kezeléshez. A biopin Bútorlakk egy víztaszító, könnyen kezelhető felületet ad, amely hosszantartó rugalmasság mellett jó tapadást biztosít.

Felhasználási terület: Beltéri kezeletlen fenyő-, bükk-, juhar-, nyír-, gumifabú-torok, faburkolatok, ajtók, stb. felületzárásához ajánlott. Más alapok, különösen a tölgy, gesztenye valamint kü-lönböző trópusi fák járulékos anyagaik miatt elszínező-dést okozhatnak vagy erősen lassítják a száradás folyamatát. Az ilyen alapokon előzetes próbafestést kell végezni. Járófelületek kezelésére a padlólakkot kell használni. Gyermekjátékra alkalmazható: EN 71/3  szabvány alapján.

Összetétel: Kötőanyag: polimerizált természetes olajok, zsírsavak és gyanták Oldószer: víz Segédanyagok: növényi bázisú emulgeátor, metilcellulóz, ólom- és báriummentes stabilizátor.

Szín: színtelen, felkenéskor tejszínű felületet ad, száradás után színtelenné válik.

Tárolás: Száraz, gyermekektől jól elzárt, hűvös, fagymentes helyen.

Eltarthatóság: Zárt állapotban, legalább 4 évig eltartható.

Kiszerelés: 0,375 l., 0,75 l.

Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Felhasználási útmutató

Feldolgozási útmutató

Alkalmas alapfelületek Fa, faanyagok, parafa. 

Felületi kívánalmak Az alapnak száraznak, por és zsírmentesnek kell lennie.

Felhasználás: 75-85 ml/m2 rétegenként.

Száradási idő: 20 °C-on, közepes páratartalomnál 3-4 h múlva porsz áraz, óvatosan csiszolható és újrafesthető kb. 8-12 óra múlva. A végső keménységét néhány nap múlva éri el.

Feldolgozás Feldolgozási hőmérséklet legalább 10 °C. Felhasználás el őtt jól keverje fel. A biopin Bútorlakkot mázolással, szórással vagy hengerrel vékonyan egyenletesen hordja fel. A csiszolatport a pórusokból távolítsa el. Ütemesen dolgozzon, mert a lakk gyorsan megszárad. A rétegek között várja ki a száradási időt és finom csiszolópapírral (180-220) köztes csiszolásokat végezzen.

Hígitás: Feldolgozáskész; szükség esetén vízzel hígítsa.

Előkezelés: Egyszer vékonyan (kb. 10% vízzel felhígítva).

Befejező kezelés: Egy réteg biopin Bútorlakkot vékonyan és egyenletesen vigye fel. Erősen szívó alapok esetében egy pótlólagos réteg is szükséges lehet.

Felújítás: A régi, jól tapadó természetes gyanta lakkréteget tisztítsa le és csiszolja át. Egyéb ismeretlen eredetű régi rétegeket csiszolja le és végezzen próbát. 1-2 réteg biopin Bútorlakkot vigyen fel. Kopott és lepergő rétegeket teljesen távolítsa el, és mint új festés esetében járjon el.

Szerszámtisztítás: Használat után azonnal melegvízzel, szappannal. Tiszta vízzel öblítse ki. Hosszabb munkaszünet esetén a kenőszerszámot állítsa vízbe.

Biztonsági intézkedések: A biztonsági tudnivalókat a termékre vonatkozó biztonsági adatlap tartalmazza. Általános információk A természetes festékeknek jellegzetes illatuk van. A felhasznált növényi olajok miatt. A felhasználás alatt biztosítsa a jó szellőzést. A száradó olajok bizonyos körülmények között öngyulladóak, ezért az olajjal átitatott rongyokat terítse ki száradni vagy áztas-sa vízbe. Használat esetén a fent leírtaknak megfelelően nem áll fenn az öngyulladás veszélye. A színezett felületek az első napokban még foghatnak.

Hulladékkezelés: A festék vagy oldószermaradványokat ne juttassa a szennyvízbe, talajba. A beszá-radt termékmaradványok a háztartási szeméttel elszállíthatóak. Az üres fémdobozt szelektíven tegye a megfelelő hulladéktárolóba.